zaterdag 18 februari 2012

#49/365 Stukje boekenkast

Voordat ik verder ga met de kinderkleding, vandaag weer een stukje boekenkast. Gelukkig maar dat niemand mij oplegt wat ik op welke dag moet gaan doen. Dit was een betrekkelijk makkelijke klus. Het was met name "rechttrekken" en sorteren. Nog niks van "uit"-sorteren, en al helemaal geen weggooien. Ik merk dat ik daarvoor in een speciale mood moet zijn. Of misschien heb ik een hulplijn nodig. Iemand die naast me staat en met vriendelijke stem dingen zegt als: "...en als je iemand anders er blij mee kunt maken?" of "... en als je dit boek zou kunnen inruilen voor gemoedsrust, zou het dan weg mogen?

Maar vandaag hoefde dat nog niet van mezelf. En prompt ging er ook niet meer dan één enkel stom flinterdun reclame-boekje weg.

zo was het eerst. Met name de dwarsliggende boeken zijn heel onefficient opgeborgen. Eerst eens de kinder-pc's verhuizen. Kon ook gelijk de plank eruit. 


de kinder-pc's op hun nieuwe plek

Het eerste wat ik deed was de kinder-pc's verhuizen naar onder de stereo. We hadden nog een diepe plank over van de opruimactie van dag 16. Dus dat kwam goed uit.

Dit vakje heb ik ook maar gelijk meegenomen. Geen voor-foto, maar dit stond helemaal vol, en wel twee rijen achter elkaar. Is het te zien dat de voorste rij nog maar voor een derde gevult is?


Dit stapeltje boeken en stapeltje spelletjes horen boven.


En dat is het nu: een plank met boeken die ik nog wil lezen. Een plank met boeken over gezondheid, kinderen, en spelletjes.

...en ook de spelletjes weer wat netter gelegd. Scheelt ook.

Ja, en toen had ik natuurlijk een plank over.

heel mooi, dan hoeven de lege ordners (voor de nog uit te zoeken spullen) ook niet meer op de grond te staan. 


Voila!

Ook dit is ongetwijfeld een "voor"-werkje of een tussenstap. Maar het ziet er al wat beter uit. En er is zelfs wat ruimte ontstaan.

3 opmerkingen:

  1. Ik ben ook met de boeken bezig, en ik vergat helemaal 'voor' foto's te nemen, nu dus maar halverwege foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker hè dat ook relatief eenvoudige klusjes een goed resultaat opleveren!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!