maandag 16 januari 2012

#16/365 Crisisgebied boekenkast

Zooo, nu was het tijd om de uitschuifbare computertafel eens aan te pakken. Op de grond lagen heel veel lege dozen van spelletjes die Sinterklaas heeft gebracht. Bij nader inzien konden die allemaal plat en weg. Het Uno-spel mag boven in de spelletjeskast. De camera bewaar ik nu boven. De twee blauwe bakken zitten vol met borstels, haarelastieken etc. De schoenendoos daaronder bevat haarbanden en diadems. In het rode bakje zat de hoektand van oudste dochter (over dingen die geen eigen plek hebben gesproken...). Het houten ding in het midden is een kaarsenstandaard, die nog in de kerstdoos moet (hey, vergeten). Niet goed te zien: op de bovenste plank allemaal boeken die ik op bol.com heb staan. Die staan nu tijdelijk op onze slaapkamer, tot wij besloten hebben wat wij ermee doen (beetje afprijzen bij bol.com, bewaren tot koninginnedag of gelijk naar de kringloop). Alleen met de boeken ben ik drie keer naar boven gelopen! Verder: een lego-vliegtuig, nog meer spelletjes en speelgoedjes. Het speelgoed ging naar boven, op de dozenstapel "Speelgoed nog uitzoeken".


De blauwe dozen en de schoenendoos heb ik gelijk omgekieperd: Niet slecht voor twee meiden, die op dit moment zelden iets in hun haar hebben...
Veel roestige haarspelden ertussen en uitgelubberde elastiekjes. Een paar goede eruit gepikt. De rest: weg!

links het bakje spulletjes die wij bewaren voor de harenvlecht-hoofd-pop(hoe heet dat ding?). Die gaat naar boven. De rechter blauwe bak  blijft beneden. De haarbanden die overbleven bleken in dit mooie toilettasje te passen!
En hieronder: nog een drama-vak: cadeaupapier, vliegerpapier, plakplastic en patroontekenpapier. Dat bewaarden wij eerst in de bijkeuken, maar daar is het echt te vochtig. Dus toen maar in een vak in de kast gepropt. Wat natuurlijk ook niet werkt: wil je er eentje pakken, dan vallen alle andere rollen ook uit. Dus alles eruit gehaald. Er zaten ook een paar opgerolde kartonnen posters kinderkunst tussen, die van school meekwamen. En tot mijn grote verbazing zat er ook het gipsarmpje van mijn jongste! Het cadeaupapier en vliegerpapier heb ik allemaal weer netjes opgerold, maar deze keer met elastiekjes erom. Het cadeaulint (zat er ook tussen) dito. En dat zit nu allemaal in een emmer. Ook niet ideaal, maar wel veel makkelijker om iets te pakken.


Dramavak met cadeaupapier, etc. 
Nu is die leeg. Dus dat wordt nu het minimuseum voor de kinderen.
Eh, voila: een nieuwe werkplek. Er moet nog een tafellamp komen, en dan is er ook genoeg licht.  
Het is niet zo, dat nu alles "weg" is van het spul wat er allemaal stond... een deel zit nu op andere plekken te wachten, tot ik met dat gebiedje bezig ga. Gewoon langzaamaan doorgaan, toch?

Tja, en de papiercontainer zit nu definitief vol. Die wordt vrijdag geleegd. Erger is, dat de grijze bak nu ook al vol is, en die is pas maandag weer aan de beurt )-:  Maar na de opruimactie van gisteren "kruidenla" ruikt de grijze bak nu heerlijk naar kaneel. Dat dan weer wel ☺☺☺


6 opmerkingen:

 1. haha.....een lekker ruikende grijze bak, dat wil ik ook! Ik zou bijna geneigd zijn er bij ons ook een potje kaneel in te gooien :-)
  Je kast ziet er weer helemaal geweldig uit, grote klus maar ik denk ook wel groot plezier toch?
  En ook hier verhuizen er ook wel spullen naar andere plekken totdat ik die plek aan ga pakken. maar alleen als er nog geen andere definitieve plek voor is bedacht of als de definitieve plek nog niet is aangepakt. En uiteindelijk zal dat betekenen dat het ooit opgeruimd wordt. En je moet maar zo denken, je kan nu eenmaal niet alles tegelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt! Helemaal mee eens. En het moet ook groeien op een manier. Sommige veranderingen die ik invoer blijken misschien niet zo handig, dan kan ik gewoon een andere oplossing bedenken.

  En met dat stukje kast ben ik inderdaad heel tevreden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, wat zullen de vuilnismannen blij zijn. En gelukkig is het geen peper1 #hatsjoe. Weer een prima resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een prachtig resultaat. Langzaam maar zeker komen er de mooiste plekken tevoorschijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. woow wat een verschil zeg... kan me voorstellen dat dat een heel geweldig gevoel moet geven :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beetje late reactie. (nogal achter met blogs bijhouden)

  Wat ik doe met rollen is niet gewone elastiekjes gebruiken, maar die waarvan je een heleboel hebt weggegooid (denk ik zo te zien), zoals die roze rechts onderaan de foto met haarspullen.
  Van die 'badstof' elastiekjes. Gewone rubberen elastiekje willen nog wel eens verstaffen

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!