maandag 20 februari 2012

#51/365 Kantoorvak

Een heel moeilijk vak. Met name de bovenste plank: enveloppen, lange eveloppen, en grote eveloppen en kartonnen dozen die ik wil gaan hergebruiken. De blauwe map zit vol met visitekaartjes, en past werkelijk nergens anders.

visitekaartjes, stempels, cadeaubonnen, stickers, briefpapier, postzegels, in de grote doos: Mobiel- en PC-toebehoor...

eerst maal eens leegmaken en gelijk schoonmaken
...en kaartjes, notitieblokken, post-its, laminator, stempels,  oude portemonnaies... en tot mijn schrik ook nog een map met belangrijke papieren, die groter dan A4 zijn. Lag dit híer??? 

En deze... in donkergroen. Waarom heb ik die? Oh ja... ooit gekocht voor kerstkaarten. Meteen naar de kerstkaartenbak. 
De visitekaartjes, de stempels en de post-it's krijgen meteen een eigen laatje in mij nieuwe ladekasten. Een verdwaalde laminator-hoes mag bij de andere, die eerder al een eigen la kregen.

Tussen de grote "herbruik" enveloppen bleken ook heel veel cadeautasjes  te liggen. Die mogen naar boven in de cadeautjes-voorraad-bak.

Het lastigst vond ik uiteindelijk nog de 3 mappen met visitekaartjes én het visitekaartjes kastje. Die mappen zijn gewoon niet handig. Het kastje wel. Daar zitten tabbladen in. Daarom besluit ik alles alfabetisch gesorteerd in het kastje te bewaren. Alle kaartjes eruit geprutst en op een grote hoop. Dit duurde nog het langst, veel van de kaartjes waren dubbel, of konden gewoon weg. Uiteindelijk zitten nu alle visitekaartjes waar ik nog wat aan heb keurig in het bakje. De lege visitekaart-mappen gaan in de vlooienmarkt-bak.

Dit gaat naar het oud papier. 
De schoenendoos blijkt na inspectie nog steeds erg handig voor alle gsm- etc. spullen. Alleen ziet hij een beetje, eh, schoenendoozig uit. In ieder geval het deksel. Daarom pak ik wat cadeaupapier en bekleed het deksel ermee. Nu ziet het niet meer als een noodoplossing uit, toch? De oude portemonnaies vormen een mooi begin voor de nieuwe kringloop-doos. Alleen het Mexx-portemonnaie mag blijven. Die kan ik misschien nog repareren.

De cadeaubonnen en cadeaupasjes doe ik in mijn portemonnaie.

En zo ziet het nu uit. 
Ik mocht van mezelf ook pas echt een foto maken toen alle spullen die ergens anders moesten komen, daar ook echt waren beland.

Haha, nu heb ik totaal geen zin meer om de deurtjes dicht te maken... ☺

5 opmerkingen:

 1. Applaus... applaus!! Ik vind dit soort kastjes de grootste rampen dingen, want je weet ècht nooit wat je tegen komt. Super gedaan!

  Goed dat je een stok achter de deur deed van "Eerst alles op z'n plek, dan kiek maken"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelijk heb je, met zo'n resultaat zou ik mijn kastdeur ook mooi niet dicht doen hoor! Top gedaan en je mag met recht eer van je werk hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon open laten die deurtjes! Zou ik ook doen! Je kunt trots zijn op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het enige nadeel van dergelijke kastjes is inderdaad dat je de hele tijd om al die openstaande deurtjes heen moet lopen, haha.
  Wat een verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, jij kan alles nu weer terug vinden in dit kastje. Het zal wel een stuk prettiger werken denk ik zo. Heerlijk als alles zo lekker overzichtelijk wordt.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!