dinsdag 28 februari 2012

#59/365 BoekenIk lees op andere blogs over boeken opruimen. Dat is hier in huis wellicht het lastigste punt. Maar niet voor de Patriarch. Hij heeft al een tijd geleden een paar stapels boeken en videos aangewezen, die weg mogen. Deze stapels liggen onder het schuine dak in de slaapkamer te wachten op een klant van bol.com. In het begin verkocht ik direct aardig wat boeken (de stapels waren dus groter!). Tot ik aan het rekenen sloeg. Zie mijn blogbericht over Tweedehands Boeken verkopen via bol.com Nadat ik mijn prijzen had verhoogd, om niet bij te moeten betalen kwam er (uiteraard) de klad in mijn verkopen. Na een behoorlijk lange tijd heb ik nu weer een boek verkocht. Ondertussen werkt bol.com samen met DHL. Dat is dus voordelig voor mijn inkomsten. Dacht ik: nu blijkt dat de DHL vestigingen bij ons in de stad zijn gesloten. Er is nog maar een mogelijkheid om het boek te versturen. Ik mag dus nu helemaal naar het industriegebied fietsen. Waar ik ook nog eens niet bekend ben. Alsof ik niets anders te doen heb. En dat voor 2,- Euro (Bol.com krijgt 3,61 € !) Als je dure, zeldzame, handgesigneerde of studie-boeken hebt, dan wordt dat rekensommetje heel anders. Maar voor mij is dit is een beetje de druppel. Ik heb hier gewoon geen tijd hiervoor. 

deze boeken en videos mogen weg
Dus ik heb net een telefoontje gepleegd naar de plaatselijke tweedehands boekenwinkel, om een afspraak te maken. Maar nee, de meneer legde mij vriendelijk maar gedecideerd uit, dat hij alleen nog intellectueel en/of wetenschappelijk leesvoer aankoopt. Hij adviseerde mij om met de boeken naar "dichtstbijzijnde grote stad" te gaan. In mijn geval met de trein en twee boodschappentassen vol boeken mee. Èeecht niet...

Het is inmiddels wel duidelijk, hé? Boeken wegdoen vindt ik echt heel moeilijk. Een ander brengt ze misschien zonder probleem naar de kringloop, of gooit ze bij het oudpapier (voor mij: ondenkbaar!). Het punt is gewoon dat ik volgens mij wat makkelijker afscheid kan nemen van boeken, als ik er nog iiiiieets voor krijg. Gewoon een paar Euri voor bij het vakantiegeld...

Maar het lijkt erop dat er maar drie opties overblijven: 
 • weggeven (goede doel of kringloop)
 • vlooienmarkt of koninginnedag (met het risico dat je het meeste weer terug mag slepen
 • of optie drie: niks geen boeken wegdoen maar gewoon kunstzinnig herschikken: Zie hier twee hele korte inspirerende filmpjes over 
             


Hoe dan ook, voor nu pak ik een ander klusje aan. De boeken komen nog wel.

3 opmerkingen:

 1. je kunt er ook zwerfboeken van maken of op ruil je boek.nl??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt, ik ben inderdaad nog een paar opties vergeten:

  marktplaats
  verkopen via boekwinkeltjes.nl
  www.ruilen.nl
  bookcrossing

  Maar ruiljeboek.nl kende ik nog niet. Heel erg bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou voor optie 1 kiezen. Dat kost het minste tijd en afscheid was er toch al van genomen.

  Patriarch.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!