zondag 12 februari 2012

's Werelds meest gezonde koekjes

Omdat ik nu mijn bakspullen helemaal op orde heb, vonden jongste dochter en ik het leuk om koekjes te bakken. Uit het Boek van Amber Albarda kozen wij het recept voor 's werelds gezondste koekjes. Het verbaasd me inmiddels niks meer dat je van de Amber Albarda recepten goed schijnt af te vallen. Ik was in ieder geval al een kilo kwijt door het zoeken naar kokosnotenolie. Zelfs de mensen in de natuurwinkel keken me alleen maar glazig aan, toen ik beschreef wat ik wilde hebben. Ook het roeren van de deeg mag je wat mij betreft gerust aftrekken van je dagelijkse lichaamsbeweging. Maar hoe ik ook mijn best deed: het werd geen samenhangende deeg. Volgens Amber hoort het zo. Je moet het gewoon als hoopjes op het bakpapier leggen. Amber: "Maak je geen zorgen, het komt wel als koekje uit de oven." Hm, niet bij ons. Hier kwam het als schoko-cruesli uit de oven. Ook niet slecht, maar wij gingen voor koekjes. Andere aanpak: het muffin-blik uit de bakblikkenmand gepakt, van papieren muffinvormpjes (daar had ik gisteren ook maar liefst 4 pakjes van teruggevonden...) voorzien, en daar het korrelige deeg ingedaan. Een beetje "aanstampen" met een lepel. En het werkte! Nog steeds geen super harde koekjes maar wel heel lekker en supergezond.
Dit is het tweede recept dat ik uit het boek van Amber Albarda heb geprobeerd. De knolselderij-patat (hoe verzin je het!) vonden wij on-ge-lo-felijk lekker! Heeft iemand hier misschien ook al iets gekookt uit het boek? En zijn er mensen die het Amber Albarda kookboek hebben?


3 opmerkingen:

  1. Die koekjes zien er best wel heel leuk uit. Ik heb wel met het boek in mijn handen gestaan, maar helaas niet aangeschaft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. knolselderij patat die erg lekker was? Nu maak je mij erg nieuwsgierig! Maar het klinkt goed :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kook nu ruim 2 weken volgens de "methode". Geen problemen gehad mety het vinden van kokosolie, mijn natuurwinkel verkoopt het gewoon. Ook de koekjes waren geen probleem, wel even goed af laten koelen anders vallen ze inderdaad uit elkaar. Als je knolderijpatat al erg lekker vond moet je zeker de pastinaakpatat proberen! Groot voordeel aan deze manier van eten is voor mij een enorme verbetering van mijn bloedsuikers (ik ben diabeet). Daarnaast ben ik ook nog een aardig wat gewicht verloren zonder één calorie te tellen. Kortom, ik kan het iedereen van harte aanbeveleb!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!