zaterdag 4 februari 2012

#35/365 "Mam, mag ik ladeverdelers?"

Toen dochter 1 voorstelde om een la te doen was ik natuurlijk heel blij. Meteen 3 bakken gepakt en gelabeld: hier bewaren, elders bewaren, kan weg. Ik moest alleen nog even uitleggen,wat 'elders'  betekend, en toen kon zij aan de slag. Op een gegeven moment vroeg zij: "Mam, mag ik ladeverdelers?" Leuk, toch? En ja, wij hadden wat kleurpotloden her-verplaatst, en er waren net genoeg ladeverdelers over om haar vakje mooi in tekunnen delen!

Zo zag het persoonlijke laatje van dochter 1 er uit. Kan wel wat liefde gebruiken, he?


Toen wij de tekeningen eruit gevist hadden, en alle superdierenkaarten op een stapeltje met een elastiekje erom was het al een heel ander gezicht.Een paar frutsels gingen weg, veel ging naar elders. Toen kwamen de ladeverdelers in het spel, en voila: 
Toen dochter twee later terugkwam van een vriendinnetje, heeft zij zich ook gelijk aangemeld voor het nieuwe quality-time-met-mama-event: "laatje doen". Leuk, moet ik alleen eventjes nog wat ladeverdelers inslaan... ☺


6 opmerkingen:

 1. En dat is natuurlijk wel de moeite waard! Goed voorbeeld doet goed volgen. Ze heeft een goede klus geklaard!

  Kleine Meid gisteren aan de telefoon, toen we een nachtje bij oma wonen afspraak aan het maken waren; 'En dan ruim ik zelf mijn speelgoed op,oma.' Logisch dat ze dat leuk vind, ik maak er altijd een leuk spelletje van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! En ook fijn want ik denk dat als ze zelf ook met opruimen bezig gaan de neiging om er weer een troep van te maken ook een stuk minder zal worden, althans, zo zie ik het hier wel gebeuren elke keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjemig. Wat goed van je dochters!
  Waar sla je die ladeverdelers dan in? Want dat willen mijn kids waarschijnlijk ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ideaal die ladeverdelertjes. Leuk dat ze ook mee doen, want dan blijft het ook langer netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. netjes zeg... zijn wel ideaal die dingen!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!