woensdag 15 februari 2012

#45/365 E-mail challenge


Computerspamillus

Vandaag had ik iets nodig uit mijn "andere" mail-account. Ik zat er al (te lang) tegen aan te hikken, want in dit bewuste account is het min of meer met een loep zoeken tussen al die nieuwsbrieven, reclame, spam... Het account dat ik hoofdzakelijk gebruik is iets beter. Maar daar komen al die LinkedIn-meldingen binnen, en ook hier is het onderhand speuren tussen de spam naar de mails waar ik iets mee wil. Of moet. Verontrustend vindt ik die mails die zogenaamd van een bank komen; of ik eventjes hier wilde inloggen met mijn gebruikersnaam en wachtwoord, want ze hebben werkzaamheden aan de site. En als je dan goed kijkt, staat er niet Rabobank maar Rabo bank. En het mailaccaount is bij Yahoo. Yeah, right. Blockerdeblock.

Ik ben dus vol goede moed begonnen aan het opruimen. Gelukkig heeft mijn mailprogramma een opruimfunctie, waarmee ik mails van een afzender in een keer kan wissen of verplaatsen. Dat scheelt. Inmiddels heb ik meer dan 2000 mailtjes opgeruimd. 1800 te gaan. Alle spammers die ik tegenkwam zijn geblokkeerd. Van een aantal nieuwsbrieven heb ik me afgemeld. Automatische meldingen heb ik stopgezet.

Hier ga ik de komende dagen nog mee door. De inbox krijg ik uiteindelijk wel leeg. Maar hoe hou ik hem zo? Als iemand een goede truc weet...Reageer!


5 opmerkingen:

 1. Als je dé tip hebt, hou ik me ook aanbevolen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een nieuw e-mail aanmaken en die vanaf het begin af aan schoon houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat dacht ik ook: Kan de oude mail lekker vollopen met spam, en hou ik de nieuwe opgeruimd. Maar ook de nieuwe mail liep megasnel vol. En mijn contacten konden niet onthouden dat ik een nieuwe mail-adres heb, en bleven alles maar naar de oude sturen. Heb daardoor allemaal belangrijke mail gemist...

   Nee, ik denk toch dat ik een of ander systeem moet bedenken, om de boel opgeruimd te houden. Zoiets als: elke vrijdagavond moet de inbox weer leeg zijn. Of zo.

   Maar eerst eens alles opruimen. Ben nu bij 1.500 mails.

   Verwijderen
 3. netjes hoor :d ik mest ook af en toe al mn mail eens uit :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een aantal archiefmappen gemaakt en elke week wordt alles doorgelopen en alles wat vandaag binnenkomt moet ik in de goede map stoppen. Alleen waar ik wat mee moet, dat mag blijven staan.

  Wat afgehandeld is, gaat in een map in het archief. Zo blijft alles overzichtelijk en wat weg kan... zoef weg!

  Sinds eind november de zooi uitgemest en sindsdien gaat het goed. Als ik soms een paar dagen niet goed heb gedaan, heb ik gelijk spijt... dus...

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!