zaterdag 3 maart 2012

#63/365 Voegen in de douche schoonmaken

 Nadat ik gisteren deze blog las, was ook ik niet meer te houden. De voegen in de badkamer moeten schoon. Nu. 
Hotspot douchecel - vieze voegen
HG schimmel-, vocht- en weerplekken reiniger
Dit is het middeltje, wat ik eerder (met succes) in de badkamer heb gebruikt. Helaas hebben wij ook in de badkamer last van schimmel. Er ontstaan heel snel zwarte plekjes )-: Die kreeg ik trouwens prima weg met dit spul. Maar ik heb er eerlijk geen seconde aan gedacht om het ook voor de zalmroze voegen te gebruiken. Die heb ik toen met Jif en schuursponsen gedaan, en ik was er een heeeele dag zoet mee... In bovengenoemde blog las ik dat het middel dat zij gebruikte op basis van chloor is. Dit middel ook. Hm, dacht ik, laten we het gewoon proberen. En dan op dezelfde manier, als in de blog beschreven: opsprayen, 2 minuten in laten trekken, naborstelen. Dat borstelen, dat doet het'm volgens mij. Ik had het in no time schoon!


volgens mij hoef ik er niet bij te zetten welke kant ik hier al had gedaan...☺

dit was het...
...dit werd het
die hoek ook schoon...
douchegordijn... oeh, die mag in de was. En de tapijtjes ook.
Hoe vinden jullie deze? Toen de badkamer net nieuw betegelt was, moest er nog iets van een plank komen, vond ik. Maar de Patriarch voelde er niets voor om gelijk gaten in de brandnieuwe tegels te boren. Dus kocht ik supersterke zuignappen, zocht een restje haakkatoen en heb deze zakjes gehaakt. Werkt perfect. Al 9 jaar lang!
Er zit nog een restje in de fles. Daar ga ik straks de rest van de vloer nog mee doen, maar nu eerst even met de kinderen naar buiten.

5 opmerkingen:

 1. Ik heb ook gekleurde voegen, maar dat gaat dus prima... toch ook maar eens een HG-flesje kopen!

  Want met jif en borstel zit ik er toch zo tegen aan te hikken...

  Mooi resultaat hoor en handig zo'n gehaakt netje, kan het ook nooit omkieperen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige oplossing hoor, want ik erger me rot aan de rekjes die de vorige bewoners hebben opgehangen, maar die helemaal lelijk zijn geworden. Eraf schroeven doe je ook niet, want dan zit je met de gaten. Mijn voegen zijn best redelijk, maar misschien ga ik het ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een verschil!! En wat een super oplossing met die netjes!!!Geweldig. En wat heerlijk zo'n klus als je onder de douche staat kun je er meteen van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He Ela, Nou is dat niet fantastisch?!!!!! Iedere keer wanneer je nu doucht wordt je er vast blij van. En dat in zo'n korte tijd gepiept.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!