zaterdag 25 februari 2012

#56/365 Hele moeilijke doos

Vandaag dan: dit vak. Echt een disgrace voor de woonkamer, deze kartonnen doos. Hij zit vol met mappen, hoezen, ordners en meer van dit soort. En aaaallles kan ik nog gebruiken. En niiiiiets ervan kan zelfstandig rechtop in de kast staan. Deze doos heb ik al een paar keer uit de kast getrokken. Maar iedere keer als ik erin keek was het "whaaaa" en ik heb hem snel weer terug geduwd. Géén idee waar ik dat spul moest laten.


Of misschien heb ik toch een idee? Misschien in deze hangmappen-bak? Hij kwam tijdens een eerdere opruimactie leeg, en staat er maar te staan. Jip, ik besluit dat het een goed idee is.


Maar laten we rustig beginnen. De schoenendoos is leeg, en mag in de bijkeuken. De tijdschriftenstapel - allemaal handwerkbladen heb ik zo verdeeld. Dat stop ik zo terug bij de andere. Dacht ik. Maar het viel tegen. Er lagen nog losse papieren en patronen tussen, die - het zal eens niet - elk op een andere plek moesten komen. En de bladen "gewoon terugstoppen" werd het ook niet: Alle lecturebakken zitten prop- en propvol. En ondertussen ook niet meer gesorteerd. Sh****t - maar geen verrassing: ik had ze toen ook niet gelabeld. Dat komt allemaal een andere keer. Voor nu volsta ik met een hele snelle shifting. En nadat ik de knippies bij de knippies had gedaan, en de burdas bij de burdas (en die twee alvast gelabeld) was er net genoeg ruimte om de stapel weg te werken.
deze mag naar de kringloop
 En nu is er geen ontkomen meer aan: De doos der verschrikkingen!

Een overdimensionale presentatiemap. Kan handig zijn voor  als ik begin de kinderkunst uit te zoeken. Mag in de bijkeuken bij de andere leeggekomen sorteer- en opbergmaterialen.
Ik begin dapper te sorteren: snelhechters bij de snelhechters, tabbladen bij de tabbladen, en de ordners, de dossiermappen....
Mappen, mappen, mappen
Ik blijk een oneindige voorraad aan L-mappen te hebben ☺ En er blíjven maar showtassen uit de doos komen.

ook dit zat in de doos... is er in de loop van de tijd in gevallen, denk ik.
En dan is de doos leeg. Wat een rijkdom aan mappen... Als ik er dan zoveel heb, dan mag ik ook kieskeurig zijn. Alles wat er niet meer zo heel netjes uitziet mag direct naar de kringloop. Nog steeds zijn de stapels hoog... Dus gun ik de kringloop nog meer mappen, snelhechters etc.

Deze lades blijken het perfecte formaat te hebben voor showtassen, L-mappen en tabbladen. Is ook een logische plek. Het printerpapier en de lamineerhoezen lagen hier al.

De rest van het spul past makkelijk in de hangmappenbak. En dan heb ik ineens dit.


En nu ga ik eerst eens even stofzuigen - na elke opruimactie ziet de vloer net zo uit, als na een verhuizing...

En ja: vandaag ging er weer 580 g papier in de blauwe kliko gegaan!

2 opmerkingen:

  1. Ik kan me voorstellen dat je die doos af en toe weer terug hebt geduwd. Maar mooi, hij is nu weg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed zeg, dat je er gewoon aan begonnen bent... daar kan ik nog wat van leren!!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!