zaterdag 11 februari 2012

#42/365 Back-Waan en 174 verjaardagskaarsjes

Vandaag ging het om de twee kratten met backspullen. Hier (nog net) te zien op de bovenste plank.Zo ziet het eruit. Het zilveren HEMA-broodblik hoort er ook nog bij.

Muffin-blik, chocoladefondue-set, heel veel backaroma's en spikkeltjes voor  kindertaarten.
Vlaggetjes, en parasolletjes, verjaardags-taart-kaarsjes. (Hûh? Daar had ik toch al zoveel van in de feestbox gevonden???) In het broodblik mijn verzameling uitsteekvormpjes. 


Duidelijk, ik weet genoeg: ik moet ook de feestbox erbij pakken. En er zijn nog 3 planken in de keuken met back-toebehoor. Clusteren dus. Ik trek alles leeg.

Cakevormpjes, en cakebewaarblikken. Wordt allemaal regelmatig gebruikt. Maar wat doet de oranje kaarsenhouder in dit vak? 


springvormen, meer springvormen. dolfijnvorm, paardenvorm.  Lucifers (op kindveilige hoogte). En het deksel van de thermos. Zie je wel. De thermoskan zelf zit al in de doos "hier-hoort-iets-bij" te wachten. Achterin zat nog een vieze vettige thekan.... Eigenlijk wel leuk. Die gaat meteen in de vaatwasser. Net zo als de sauskannetjes. 


En nu wil ik het weten. Hoeveel kinderverjaardags-taart-kaarsen hebben wij in huis: 174!!! En aangezien wij hier in huis al 17 x kinderverjaardag hebben gevierd, moet dit betekenen dat ik bij elke verjaardag een nieuw setje van gemiddeld 10 kaarsen heb gekocht, en nooit wat heb weggegooid. Hahaha.

... en dat zijn nog niet alle kaarsjes. Nadat ik de foto nam vond ik meer...

Een bakblik, dat ik nog nooit heb gebruikt. Een plasticmat waarop je  koekjes, etc. kan bakken (alleen vertrouw ik die dingen niet - dus ook nog nooit gebruikt). En in de doos zit een koekjespistool. Ooit uit nostalgische overwegingen aangeschaft (wij hadden er vroeger thuis ook een), en ook nog nooit gebruikt. Komt allemaal in de doos "Vlooienmarkt".
Ah, fijn dat ik deze weer heb. Mag in de la.

Dit zijn dingen die ik wil houden. Dat chocoladefondue gaan wij nog een keer doen. En het stoom-cake-vormpje wil ik ook nog een keer uitproberen. 


Dit vak ziet nu zo uit. 
En dit vak: zo. En ja, een leeg vak. Hier mogen de saus-kannetjes en  de theepot staan, als ze terug zijn uit de vaatwasser.  Alle bakblikken zitten nu in de oranje mand. De voedselvoorraad zit nu ook wat meer in mandjes. Een paar dingen wisselden van plek. De komende week eens kijken of het handig is of niet. En ja, ook nog een rondje met de labelmaker, zodat de rest van het gezin snapt wat waar hoort te liggen. 

Nog zoiets raars... Vreemde gelkaarsen, die ik ooit met een cadeau gekregen knutselset heb gemaakt.
Eentje met buitenlands geld en eentje met schroeven, etc. Het geld heb ik nog wel uit de glippie gepeuterd...
En hier heb ik alle hele, rechte en ongebruikte kaarsjes (= handjevol) tussenuit gehaald. De rest ging zonder pardon in de kliko.
Hetzelfde geldt voor het baktoebehoor. Van marsepein tot bakaroma's... Alles was (fiks!) over de datum.
Dit ging allemaal weg. Een heel krat vol.

9 opmerkingen:

 1. Zo, dat ruimt lekker op....en nu morgen iets lekkers bakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe raad je dat zo? Ik ben net terug van de super om het ontbrekende ingredient (geraspte kokos) te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat gebeurt als je een beetje het overzicht kwijt bent: dan blijf je sommige dingen gewoon kopen. Zo heb ik voor de komende jaren plakband liggen. En ook met kaarsen kan ik nog heel lang vooruit.

  Je laat op een foto een soort 'kannetje' zien waar je bij zegt dat het fijn is dat je die terug hebt. Maar wat is dat voor 'kannetje' je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een heel handige meelzeef. Als je aan het handvat wiebelt, dan beweegt het vorkje binnen, en je hoeft dan niet te roeren.

   Verwijderen
  2. Aha, weer wat geleerd! Ik heb het nog nooit gezien, maar zal eens opletten als ik in de kookwinkel kom.

   Verwijderen
 4. Zoooo, dat ruimt echt flink op! Ik kan me voorstellen dat je dan meteen zin krijgt om iets lekkers te bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zooo dat is nog eens opruimen, uitzoeken en weggooien... Hahaha wat een berg... eh... rijen met kaarsjes. Die heb je voorlopig niet nodig nee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ruimt lekker op!
  En inderdaad: ook ik heb een ruime voorraad kaarsjes voor op de taart gevonden, hoewel niet zoveel als jij.. Op mijn blog heb ik een overzichtje gemaakt van waar we voorlopig nog voldoende van hebben (en waar het ligt, om te voorkomen dat ik weer nieuwe koop haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn nog eens grote klappen! Heerlijk als je zo goed kunt zien, wat je gedaan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!