dinsdag 7 februari 2012

#38/365 Schoonmaakmiddelen

Vandaag ging ik de schoonmaakmiddelen uitzoeken. Die bewaren wij in drie witte bakken op de bovenste plank in de provisiekast. Dat is eigenlijk niet zo handig. Ze zijn best zwaar. De bakken moeten er iedere keer als ik iets wil pakken helemaal vanaf. En ik kan er net niet bij. Toen de kinderen klein waren was dat de veiligste plek. Maar nu kan ik vast een betere oplossing verzinnen.
de drie bakken in kwestie


zo ziet het eruit

en dat zijn dus al mijn schoonmaakspullen... Dacht ik eerst. Maar er  is ook nog wat onder het aanrecht, in de badkamer en in de WC kast...  Die staan er dus nog niet eens bij op deze foto. 
Eerst eens even de bakken schoonmaken. Was  ook hard nodig. Onder een van de bakken plakte zelfs een kleimannetje.  Hahaha.

Aha, we hebben dus nog drie flesjes handzeep. Even snel een rondje door het huis, alle zeepflesesen bijgevult. Daarna kon ik van de drie flessen een maken. Ook de flessen allesreiniger, en jif kon ik bij elkaar gooien.  

Dit handige ding om de WC onder de rand schoon te maken heb ik op vakantie gekocht. In Nederland is het volgens mij niet te verkrijgen. Er zitten nog twee pads in. Ach, laten we ze gelijk opmaken. Vliegensvlug even beide WC's gedaan. Toch echt handig. Ineens zie ik in de volgende bak nog een pad liggen. O.k., het handvat mag nog even blijven. 


Twee zulke WC-blokjes heb ik ook nog. Eigenlijk vindt ik die dingen niet zo geweldig. Gelijk opmaken maar. De WC's zijn nu toch schoon, dus die hang ik er even in.  


Handige hygienische schoonmaakdoekjes. Hm. Hmhm. Even kijken of ze droog zijn geworden....Nee, zijn ze niet. Wat doen we daarmee? Als ik ze terug doe in de box, waarschijnlijk helemaal niets. Daarom leg ik ze op het aanrecht. Kijken of ze dan opkomen. 


Oh, lagen die hier? Die horen in de la met folie en plasticzakken. Alwaar er nu gelukkig ook plaats voor is ☺

Ik kwam ook nog een fles tegen met speciaal spul voor het schoonmaken van de oven. De fles was bijna leeg. Jahaaa, oven schoonmaken. Dat is een van de verschrikkelijkste taken vindt ik. Maar alles ging zover heel vlug. Ach, dacht ik, laten we de fles gewoon opmaken. Alle blikken  en het rooster uit de oven gehaald - viel het hartstikke mee!? De oven zag er prima uit(??) Ik hoefde alleen de blikken en het rooster te doen. Het was vrij snel gebeurd! Alleen de rand van de ovendeur, net daar waar je niet bijkomt, lag vol met kruimels. Dat is altijd lastig om die er weer uit te krijgen. Maar niet vandaag. Net op tijd vond ik dit weer terug:

En ja hoor. Dáár is ie! Een speciaal opzetstuk voor op de stofzuiger om  in smalle richeltjes te kunne zuigen. Achter de verwarming, in de pluizenbak van de droger, etc. Wat heb ik hier naar gezocht. En waar ligt dat ding? Exact maar dan ook precies daar waar die hoort. Dûh. Ik ben gewoon veel georganiseerder dan ik van mezelf verwacht!
En hier staat nu een emmer met het meest populaire schoonmaakspul, op een A-locatie, direct voor het grijpen. Zullen wij eens kijken of dit een positief invloed heeft op het poetsgedrag hier in huis.  De witte bakken ernaast zijn voor oud glas en voor statiegeldflessen. 
In een eerder blog vroeg ik waar je een aluminium koelkast mee schoon moest maken, en iemand adviseerde mij een speciaal middeltje. Precies dat middel vond ik ook terug in de bakken. 3 flesjes zelfs....

Oh ja, geen foto van, maar er ging een hele plasticzak lege verpakkingen etc. richting kliko!

6 opmerkingen:

 1. Ik ben heeeeeeeeeeel benieuwd naar het middel waarmee jij je oven zo makkelijk schoon hebt gekregen, weet je nog hoe het heet?
  Lekker dat je nu weer weet wat je hebt en wat je voorlopig niet hoeft te kopen. Hier vond ik ook bergen van die pakjes met schoonmaakdoekjes. Omdat ik ze eigenlijk maar beperkt handig vind ben ik ze nu ook aan het opmaken om ze vervolgens niet meer te kopen....grappig dat ik niet de enige ben die ze heeft maar nooit gebruikte... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is weer lekker opgeruimd en lekker bij de hand! Hahaha, jij vindt ook alles 3-dubbel terug... hier ook hoor. Bij elkaar gieten scheelt veel volume in alle bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu het beneden staat is het een stuk overzichtelijker geworden.

  Ik heb een paar weken geleden de schoonmaakspullen uitgezocht en ook ik had veel dingen dubbel. Als nu iets bijna op is duik ik eerst maar eens in mijn voorraad om te kijken of ik het nog heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, dat is nog eens opruimen. En dan meteen maar even schoonmaken. Lekker dat het weer gedaan is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zeg! En fijn ook dat je nog wat kon opmaken of samenvoegen, dat scheelt weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha netjes weer hoor ;) moest lahce om dat kleimannetje

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!