dinsdag 21 februari 2012

#52/365 Papier, hier

De laatste loodjes wegen het zwaarst... jip, dat kan ik zonder meer bevestigen. Vandaag heb ik de laatste jutetas vol papier omgekieperd (zie hier de laatste stand van mijn gevecht tegen de paperassen). Ik merk dat ik vandaag echt alles uit de kast moet halen om mezelf gemotiveerd te houden. Je sorteert en gooit weg, en bergt her en der dingen op, en toch lijken de stapels maar niet te slinken... De Patriarch verzekerde mij onlangs nog dat er op een gegeven moment een omkeerpunt komt, "en dan is het ineens allemaal weg". Die omkeerpunt mag nu onderhand wel komen, wat mij betreft... En zolang ik nog niet in de flow ben (daar zal het 'm wel in zitten), heb ik een ander meetinstrument gepakt om de vooruitgang zichtbaar te maken: Ik weeg wat er weggaat. Oftewel ik weeg de oudpapier-doos Toen ik begon woog de bak 793 g nu zijn het er 1163 g = 370 g


En ik heb een plan gemaakt hoe ik het toekomstig ga doen, om de stapels te voorkomen. Dat ga ik zo langzaamaan ook in werking stellen. Maar nu eerst verder met de "berg". Bah.

4 opmerkingen:

 1. De papierberg hier heb ik tot nu toe nog steeds voor me uitgeschoven...
  Knap hoor, hoe ver je al bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen papierberg, ik heb de papieralpen. De ene berg na de andere dus. En er is al zoveel weg. En er is nog zoveel. Maar elk stapeltje dat weg is, is weg. En komt niet meer terug.
  Volhouden hoor, je doet het hartstikke goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier nog zo'n alpenproject. Zit er inmiddels al bijna een maand tegenaan te hikken. Misschien moet ik toch maar eens beginnen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hik nog steeds tegen het laatste bakje aan... ik wordt er zó dul van... maar ook van mezelf, want het had állang weg kunnen zijn.

  Meten is weten, dat is een goeie van je!! Succes met de laatste bergjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!