vrijdag 24 februari 2012

#54/365 Papier, deel 9 (!)

Waaat een verschrikking, en ik ben er nog stééds niet. Ik begon met een stapel van 16 cm, de radio aan, en vrolijk beginnen met wegbergen. Maar de tijdschriftenbakken waar een deel van de dingen horen, waren al overvol. Dus die dan ook maar leeggehaald en uitgezocht. Er zaten onder andere brochures en katalogen in. Bij sommigen heb ik nog wat uitgescheurd, maar het meeste kon weg. Uiteindelijk kon ik zo uit 4 tijdschriftenbakken 2 maken. Toen was er ineens ruimte in de kast voor de mappen die op de ladekasten stonden.
ineens twee bakken leeg

Het was wel schrikken toen ik een lege schoenendoos uit de kast wilde verplaatsen. Die doos was verdacht zwaar voor een lege doos. Even opengemaakt: En ja hoor. Meer papier )-:  Vooral niet bij stilstaan dacht ik. Snel alles bij het andere papier gelegd, en door. Hoe verder ik kwam hoe langzamer het ging. Het leek wel of elk papiertje een behandeling van minimaal 10 minuten nodig had. En de stapel werd maar niet kleiner.

Gelukkig heb ik voor de zelfmotivatie weer alles gewogen wat naar het oud papier ging. Maar liefst 6,6 kilo (!) heb ik vandaag naar het blauwe archief gebracht!

Dit is over: een stapel van 6 cm 


De vier werkbakken passen gemakkelijk op het bureau. En nu staan er geen bakken meer op de ladekasten ☺ 
Het motto is nu stug doorgaan, alles opdelen in klussen en vooral niet denken aan de verschrikkingen die nog op zolder liggen.

5 opmerkingen:

 1. Helemaal waar: elke keer een beetje. En niet denken aan wat er nog is. Wat wel helpt (bij mij althans) is af en toe eens terugkijken op je eigen blog om te zien wat je allemaal al gedaan hebt. En misschien: bijhouden hoeveel kilo papier er al weg is?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed!! En wat een idee om het meetbaar te maken wat je gedaan hebt, 6,6 kilo klinkt heel veel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Ela, Wat ben jij goed bezig!
  Ik krijg kriebels in mijn buik als ik dit lees, puur van de zenuwen en de angst om aan mijn stapels te beginnen.
  Dat idee dat achter elk papiertje een actie vandaan komt beangstigd mij enorm.
  Terwijl ik inmiddels wel weet dat ik gewoon ergens moet beginnen.
  Misschien elke dag 5 papiertjes ofzo.
  Steeds schuif ik het voor me uit.
  Ik heb grote bewondering voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier iemand die tegen het papier ophikt. Ik vind jouw manier van meten en wegen er overigens wel eentje die ik denk ik over ga nemen, al is het maar om te zorgen dat ik ook die hobbel straks echt ga nemen èn afmaken.
  Omdat de belastingaangifte gedaan moet èn ik er vanuit ga veel geld terug te krijgen deze ronde is dat voor mij overigens wel een stimulans om er snel mee aan de slag te gaan, omdat ik uit ervaring weet dat ik heel gefrustreerd raak van dingen niet kunnen vinden op het moment dat ik het ECHT nodig heb. Dus misschien moet ik me volgende week als iedereen weer naar school en werk is maar eens op dat papier gaan storten. Het zal even doorbijten worden maar wel met de wetenschap dat het me op termijn tijd op zal leveren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Papier is zo bewerkelijk... het lijkt zo simpel, maar je moet steeds nadenken of je moet er wat mee doen. Nee ècht waardeloos is dat papier.... Máár je hebt weer 6,6kg weggewerkt. Super dus!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!