vrijdag 20 januari 2012

#20/365 De hamvraag: hoeveel wol heb ik?

Waarschuwing: Dit is erg! 
Morgen ga ik naar een handwerk-bijeenkomst, waar ook een yarnswap op het programma staat. Dé uitgelezen kans om eens mijn wolvoorraad in ogenschijn te nemen. Nogmaals: waarschuwing. Dit is écht erg. En hoe komt dat zo? Nou, op de een of andere manier kloppen er regelmatig mensen bij mij aan, of ik "hier" (tilt een zak met wol/stof/handwerktijdschriften op) nog iets aan heb. En dan zeg ik altijd "ja", want vaak zitten er hele leuke dingen tussen. En wat over is, dat geef ik aan de mensen van het Handwerkfestijn. Als je de beelden onder bekijkt, dan zou je het niet zeggen, maar mijn wolvoorraden uitzoeken is iets dat ik vrij regelmatig doe. Ja, echt waar. Maar het afgelopen jaar is het er door omstandigheden echt bij ingeschoten. Ik bespaar jullie de details, maar 2011 was me het jaartje wel. Dan ben je blij, als je alles nog snel ergens ingepropt krijgt.

Dit is een voorraad die ik helaas niet bak voor bak kan doen. Het moet in één keer gedaan. Anders is het haast niet te beslissen wat waar moet, en wat weg mag... 

Nu het uur van de waarheid: Eens kijken wat ik heb:

dit is mijn "naaikamer" ik tel 14 plasticboxen. En  8 ikea-schoenenboxen.  Gelukkig zijn maar 5 van de boxen vol met wol. Die neem ik mee naar beneden. Meevaller. Maar ik ben nog niet klaar. Eigenlijk was de onderste la voor handwerkgereedschap, en de bovenste la voor  "ga ik binnenkort maken". 
Hier was de bedoeling om er "work in progress" in te doen
En in dit handige kistje de dingen die af zijn...

Dit is dus waar het om gaat. Plus de inhoud van de twee diepe lades...

Dit vakje hoort er ook bij. Breinaalden + toebehoor
Alles op een hoop, dat nog niet bij een of andere groep hoort.
Kijk en huiver...

Voorbereidingen, gelabelde bakken. Buitenbeeld: vuilniszakken
Dames, hiervoor heb ik echt alle support nodig! Straks kom ik met de beelden hoe het geworden is.

22 opmerkingen:

 1. Haha je kan nog voor een heel weeshuis truien breien in elk geval. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt superbenieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. Toen ik gisteren voor dochterlief een vestje op de pennen wilde zetten en daarvoor de daartoe bedoelde wol uit de bakken moest gaan vissen boven moest ik nog aan jouw bakken denken. Bij mij zit het inmiddels denk ik wel allemaal bij elkaar in de enorme stapel van 5 grote bakken maar werkelijk alles zit door elkaar. Dus van sommig garen heb ik wellicht wel meer bollen om er iets mee te kunnen maar die zitten dan door elkaar in de verschillende bakken. Ik zat ook al een tijdje te broeden hoe ik dat straks uit ga zoeken maar jouw idee is een goed plan! Ik ga straks gewoon ook alles op een grote hoop gooien, de bakken leeg in de aanslag en dan uitsorteren en wat ik niet meer ga gebruiken kan ik vast nog wel kwijt bij de dagbesteding van de instelling voor verstandelijk gehandicapten hier in de buurt. Ik wacht met spanning je resultaat af, je bent echt KEIGOED bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk, een medestander! Ik ga dan straks ook bij jou kijken!

   Verwijderen
  2. haha, maar ik bedoelde straks meer in de zin van verderop in mijn project. Ik heb me voorgenomen eerst de keuken helemaal af te maken omdat ik bij de verjaardag vorige week concludeerde dat verjaarden vieren en voorbereiden stukken relaxter zijn als het beneden redelijk op orde is. En daarna ga ik weer verder in mijn werkkamer. Waar overigens geen vijf maar zelfs zes bakken wol staan ontdekte ik vanmiddag. Maar goed, ben er ook wel uit aan het breien nu dus langzamerhand zal het sowieso met 1 bak zeker teruggebracht worden en als ik het uitgezocht heb vast met nog meer bakken.

   Verwijderen
 3. Wow, dat is echt veel! Succes en sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de bemoedigende woorden! Als ik jullie niet had...

   Verwijderen
 4. Het lijkt mijn voorraad wel! Maar die megaklus had ik vlak voordat ik aan het opruimproject begon al gedaan. Ik heb ook iets van 6 grote plastic kratten vol wol. En tijdens het opruimen kwam uit alle hoekjes en gaatjes geren en wolletjes tevoorschijn!
  Mijn bij-doel van het opruimproject is om het hele jaar geen nieuw garen te kopen en alleen te haken en breien van de voorraad om op die manier een deel van de voorraad "op te ruimen".
  Ik wens je superveel succes vandaag! JE KUNT HET!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had een hele tijd geleden een beetje last van startritis (= teveel breiprojecten opgezet). Toen bedacht ik, dat ik alleen nog maar iets nieuws mocht beginnen, nadat ik twee dingen had afgerond. Het werkte wonderbaarlijk. En "geen-wol-kopen" doe ik ook al zeker 10 maanden. Tja, is ook nergens voor nodig, hé, als ik de hoop zo bekijk...

  Jahaa, en jij weet natuurlijk waar morgen de yarn-swap plaatsvindt ☺ ☺ ☺ Dat helpt ook wel bij het uitsorteren: dat ik er iemand anders mee blij kan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel succes met het sorteren en wegdoen. Wat een klus hè. Maar goed, als het klaar is komt dat heerlijke opgeruimde gevoel weer. En daar doen wij het allemaal voor. Ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, wat een hoop wol! Geweldige foto waar alles op een hoop ligt! Ik ben wel heel erg benieuwd hoe het geworden is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het moment is het nog steeds "aan het worden"... Het meeste is nu verdeeld. Na het avondeten komt de rest.

   Verwijderen
 8. Dan wens ik je heel heel veel succes!! Moet wel zeggen dat mijn ervaring is dat de grootste klussen de meeste voldoening geven!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is ook echt zo... Wat zal ik blij zijn, als dit uitgezocht is.

   Verwijderen
 9. Wat jij nu doet met wol, ben ik aan het doen met papier.... Al 16 stapels papier en er moet nog een tas geleegd worden + 1 stapeltje en 3 archiefbakjes...

  Ik moedig je héél graag aan, want vooral die ene biebelebonseberg met bolletjes wat nog niet bij een groep hoort... Ieks... maar je kunt het... Tuúrlijk. Bakken staan geïnstalleerd met label en al. Zo leer je gelijk mikken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De biebelebonseberg is inmiddels gereduceerd tot een kluwen wol, met daaraan hangend een trui. Iets wat ik - na het eten - met een schaar op ga lossen, denk ik (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig en heerlijk om te zien :-) Geniet ervan :-)
  Met schaamte moet ik bekennen dat ik denk nog meer garens te hebben. Geërfd van mijn moeder en had zelf ook een voorraadje. In het begin eens heel goed gesorteerd en ligt achter een bank en in een hoek van de zolder in dozen, boxen en van die blauwe grote vuilnisbakken. Kan volgens mij een winkeltje vullen. Nu ook geen goed overzicht meer ...
  En ... soms koop ik zelfs nog wat ook. Eet geen brood en kan je inderdaad altijd gebruiken!

  Marianne (consuminderen met)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!