donderdag 16 februari 2012

#47/365 Vensterbank, ladenkasten en bureau

Vandaag: De vensterbank in mijn atelier. Deze irriteert mij al een tijdje. Ik kan er maar heel moeilijk bij, omdat er een groot bureau voorstaat. Eerst stond er ook nog een plant, die had ik al weggehaald voordat ik de foto nam. Iedere keer dat het gordijn open of dicht ging wiebelde de plant, en morste met aarde... Niet handig. Al helemaal niet als je op een bureau moet klimmen om daar schoon te maken.Naast een paar leuke engels en tinnen dingetjes staan er ook nog een paar kinderkunstwerkjes. Een paar kunnen weg.  De leuke mogen op het kinderkunsttentoonstellingsplekje

Ah, schoon. En omdat ik toch bezig ben lap ik ook gelijk de ramen . 

De engels en de andere dingetjes ook even door het sop gehaald. En dan begin ik te twijfelen... eigenlijk niet verstandig om de dingen terug te zetten op de vensterbank. Maar waar dan wel? Hmmm, totdat ik dat weet mag alles weer terug op de vensterbank.


... en zo staat het eigenlijk wel gezellig.
Dit is ook zo'n twijfelgeval. De ladekasten staan er in afwachting van een nieuwe plek. Vandaag eens
de knoop doorhakken. Jammer dat ze te breed zijn voor naast mijn bureau. Of toch niet? Nee, ze passen
er gewoon. Ha! Links nog een oude printer. Die mag naar de schuur. Laten wij dat maar gelijk doen, voordat die er over een half jaar nog staat. 

en nu de ladekasten uit de weg zijn, heb ik weer uitzicht op reeds geordende planken. ☺
Ja, zo staat die mooi. Maar mijn bureau is toch weer best vol geraakt. En hij is stoffig...
O.k., vooruit. Ik haal er alles vanaf en bedenk een andere verdeling van de spullen.

Best nog veel werk. Maar zo vindt ik het alweer een stuk beter.
Hebben jullie dat ook, dat sommige plekken alleen in meerdere stappen te tackelen zijn?

5 opmerkingen:

 1. Ja, ik herken er zeker het een en ander in. Ook jij kunt je werkblad weer zien! En heel verstandig van die printer anders kon je over een half jaar wel eens gelijk blijken te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, heel herkenbaar. Mijn werkkamer is ook zo'n enorm project dat het gewoon echt niet in 1 dag kan. En in het begin had ik heel veel moeite me daarbij neer te leggen. En ook nu bekruipt me na een klein deel van een grote klus nog vaak het gevoel dat ik best nog even dit en best nog even dat kan doen, ik moet me dan soms echt bedwingen om niet gelijk weer naar boven te rennen. Niet omdat ik opruimen nou zo leuk vind maar wel omdat ik van het opruimen van een klein stukje inspiratie krijg voor het volgende stukje...heel bizar vind ik dat nog steeds. Maar goed, laat het vooral lang zo blijven, op zijn minst tot mijn hele huis is gedaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hei,
  dass du immer noch so fleissig dabei bist, ist echt der Wahnsinn. Wenn man soviel aufräumt, wird man dann auch innerlich aufgeräumt? Fühlt man sich dann freier, als bekäme man mehr Luft?
  Kannst du es denn so aufgeräumt halten, wenn jeden Tag mehr dazu kommt? Ich wünsche es dir sehr. Dass die Kinder auch angesteckt sind, ist toll. Und der grosse P hat bestimmt auch nix dagegen?
  Das Ausland guckt fleißig zu.
  K aus H in D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik kan bevestigen dat het wel effe tijd kost om de boel opgeruimd te houden. Ik kom ook overal en continue te laat, omdat ik steeds "alles recht wil trekken" voordat ik het huis verlaat. Dat hele "gehuishoude" moet een mens toch echt niet onderschatten. Gelukkig gebeurt het allemaal stukje bij beetje. Kan ik er ook aan wennen om alles bij te houden.

   Verwijderen
 4. Yep, anders weet ik gewoon niet waar ik moet beginnen. Maar je gaat lekker, zeg. Ik zie allemaal mooie nette vlakken verschijnen... Super!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!