zondag 5 februari 2012

#36/365 Huisapotheek

Jahaaa, en nu, moeten we de opgeruimde plekjen ook nog netjes zien te houden... Ik heb vandaag dus mijn kritisch oog op het aanrecht laten vallen. Hier mocht sowieso weer eens grondig schoongemaakt worden... En er stonden wat dingen die weer terug mochten naar hun eigen plek. De hoestsiroop bijvoorbeeld. Ik ben na ruim 5 werken eindelijk uitgehoest, en ik kan weer leven zonder thijmsiroop. Maar toen ik hem in het bijbehorende bakje wilde leggen, was die helemaal vol. Hm, daar is er vast iets in wat over de datum is...

vol, voller, volst

En opeens was ik weer bezig met een kastje. En als ik het doe, laten we het dan ook maar gelijk goed doen. We hebben nog twee zulke bakken. En in de keuken een klein voorraadje voor kleine ongelukken. 

Jip, hier mag ook naar gekeken

O.k., de andere twee bakken mochten ook meedoen. Enfin, alles eruit en op een hoop, de bakken uitgesopt. En ja, er was zéker het een en ander over de datum. Plus een paar pilletjes waarvan ik amper nog wist war het voor was.  Een ongebruikte zalf voor een kwaaltje waarvan ik spontaan genas toen het middeltje eenmaal in huis was...

van links naar rechts: afval, tas vol medicijnen - mogen terug naar apotheek, en  twee nietwerkende thermometers, waar wij nog de batterijen uit moeten zien te bouwen, en dan = afval.
Maar liefst een kilo (!) oude medicijnen gaan morgen terug naar de apotheek. Had ik niet verwacht.

links hebben wij pleisters en verbandmateriaal, in het midden pijnstillers en zalf, rechts  koorts, verkoudheid, hoest, en reistabletten
Alle bakken kunnen weer dicht. Het is duidelijk te zien dat ze een heel stuk leger zijn.

handig, toch?
Tja, en wat moest ik doen met de dingen die ik bij de hand wilde houden in de keuken...? Ze zaten er nu een beetje tussengepropt, en zeker niet makkelijk bereikbaar. Ik had er ooit een leuk bakje voor gekocht.... En die was ergens bij een opruimactie de afgelopen dagen leeg geworden. Hm, eens kijken of het al zo ordelijk is dat ik hem kan vinden... Ja, binnen 5 seconden had ik hem. ☺

En er ís nu plek voor in de keuken. Nu alleen nog bedenken hoe ik het als "First Aid" kenbaar kan maken zo dat ook de babysitter het kan vinden, mocht het nodig zijn. Rood plakband zou handig zijn... Ineens weet ik het: haha, ik gebruik gewoon de rode kinderpleisters die ik tegenkwam.... ☺☺☺

9 opmerkingen:

 1. Goed gevonden, het pleister kruis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is goed gevonden, die plastic rode pleisters, staat gelijk vrolijk ook.

  Je bakken zijn zeker een stuk leger geworden... 1 kilo??? Wauw, da's veel.

  Fijn, nu is de hele afdeling EHBO gecontroleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie over-de-datumme hoestsiroop-flessen. Dat weegt wat!

   Verwijderen
 3. Het is wat je zegt: opruimen is één ding, maar je moet het ook bijhouden. En van het een komt het ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over dat bijhouden had ik het laatst ook al met Akelein. Ik denk dat ik maar van elke tien opruimdagen er eentje ga gebruiken om projecten die klaar zijn nog eens even snel na te lopen en waar er dingen mis dreigen te gaan (lees: weer rommel worden) de boel weer even op orde te maken of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook al verschillende plekken nogmaals nagekeken. Voor een deel ook betere oplossingen verzonnen.

   Verwijderen
 5. wow netjes hoor, jij doet allerlei kastjes waarvan ik denk.. ja die kan ik ook idd wel ff doen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow nog steeds wat een shitload aan pillen en dingen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb heel veel bewondering voor de energie waarmee je je huis vrij maakt van voor jou overbodige rommel. En hoe je aanstekelijk werkt op anderen!

  Maar het is wel een flinke apotheek zeg, haha :D

  Wat ik me nu bedenkt is dat het wel gek is, dat je geneesmiddelen altijd in enorme hoeveelheden moet kopen. Morgen ga ik eens even kijken naar onze pillen en drankjes. Niet omdat het nu een vreselijke zooi is, maar dankzij 'kan ik zelluf maken'.

  -> en weer bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meen je dat? Wat zijn mensen toch verschillend. Toen ik klaar was, dacht ik: ik ken niemand die zo weinig medicijnen heeft als wij. Er zit bijna niks meer in die bakken. De pijnstillers zijn van mijn man (hoofdpijn). En verder: reispillen, zinkzalf, restje hoestsiroop, een oorthermometer, homeopathische zalfjes voor de kinderen, en homeopathisch insectenbeetspray...

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!