woensdag 8 februari 2012

#39/365 Provisiekast in de bijkeuken

Toen ik gisteren de schoonmaakspullen uitgezocht had, was er wat ruimte ontstaan! Dat gaf nieuwe mogelijkheiden: Nu kon de feestdoos op de bovenste plank. Die hebben wij immers niet zoooo vaak nodig. Groot uitgesorteerd heb ik de doos niet, alleen alle vlaggenkettingen netjes op elkaar gelegd; Alle kaarsjes bij elkaar; de tractaties samen in een tas; etc. Maar het maakte toch zoveel verschil dat het deksel weer dichtkon. De bovenste plank moest nodig schoongemaakt. En achterin was blijkbaar een spin gaan wonen... Dus alles eruit, en schoongemaakt. Omdat wij in de hoek van de kast last hebben van schimmel )-: heb ik ook maar de muur schoongemaakt met antischimmelspul. Dat blijft een herhalend ritueel. )-: )-: )-: Sindskort heb ik er een vochtvreter neergezet. Ben benieuwd of dat voor verbetering zorgt. Ik keek ook op de andere "etages"... overal van die zwarte plekken. En toen kreeg ik het niet voor elkaar "maar een kastje" te doen. Ik vindt het toch maar wát akelig. Dus dan wordt het een grotere klus... Alle planken leeggehaald. Alles schoongemaakt. En de voedselvoorraden verdeelt in mandjes. Die mandjes waren vrijgekomen bij het kinderspeelgoed opruimen. schuin achter de schuifdeur gefotografeerd
Alle soorten drank en voedsel in de kast. Maar niet (meer) logisch gesorteerd.  En vaker dan eens schoof ik gewoon iets op een overvolle plank, waarop aan de andere kant dan iets van de plank viel. Meestal een pot pindakaas die dan op de tegelvloer kapot viel )-: 
Zo ziet het nu uit! Nog niet alles is in mandjes. Wij moeten nog een paar halen. En zo zag het WC-papier en keukenpapier eruit.

Nu heb ik alles in deze blauwe bak gedaan.  Staat gelijk veel leuker!

In de witte bakken verzamelen wij statiegeldflessen en oud glas. En we hebben  4(!) spuitbussen  impregneerspul voor schoenen!
En zo ziet het nu uit. boven: de boodschappentassen en de bakken met schoonmaakspullen.  
Dit kon weg: alles was een paar jaar (!) over de datum. 
Vloer en muren zijn nu grondig schoongemaakt. En de hele bijkeuken ruikt als een zwembad (van het chloor in het anti-schimmel-middel).
In deze kast is nu alles gedaan, behalve twee kratten met bak-toebehoor. En die ga ik mooi een andere keer doen ☺

P.S.: Het ovenspul dat ik gisteren gebruikte was van HG. Maar de reden waarom het zo makkelijk ging was eerder het feit dat ik een bakblik altijd onderin de oven heb liggen, en dat het daaronder gewoon schoon was. Op een verdwaald en inmiddels helemaal gecremeerd patatje na. 

6 opmerkingen:

 1. Van het een komt het ander en voor je het weet heb je een prachtige kast. Deur gewoon open laten staan is mijn advies, dan kun je er optimaal van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed werk gedaan zeg!!Ik heb maandag de kelderkast aangepakt. Wat een werk zeg maar wat heerlijk om nu elke keer in een opgeruimde kast te komen.Zonder te hoeven denken hier moet ik toch nodig eens opruimen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf dat nu in één keer gewoon je hele kast gedaan is. Moet toch een meer dan voldaan gevoel geven!

  En die ovens....tsja....ik heb ook ooit wel eens geprobeerd een bakblik onderin te laten liggen maar merkte dat de ovenwarmte (heb aparte boven en onderwarmte) dan niet meer goed verdeeld wordt en dat werkte dus niet....maar misschien ga ik, als mijn huidige fles reiniger leeg is toch die van HG maar eens proberen, over het algemeen is het spul van HG wel goed is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben er écht heel blij mee! Vooral ook omdat die nu tot in de laatste hoeken schoon is.

   Je brengt me op een gedachte... misschien moet ik ook een keer checken of mijn oven sneller op temperatuur is als ik het onderste blik eruit heb.

   Verwijderen
 4. Dat was een van 't één komt 't ander kastje of eigenlijk kast. Maar je hebt wel eer van je werk. En ik kan me voorstellen dat als je schimmel aantreft je gewoon de hele boel schoon wilt maken, dan is een klein stukje doen... ietwat moeilijk :-)

  Fijn hoor, alle losse spulletjes in mandjes, is denk ik ook makkelijker netjes te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben écht heel blij met die mandjes... Al is het alleen maar om dat "bowling" effect te vermijden. Als het even kan wil ik echt nooit meer een gevallen pot pindakaas moeten opruimen in die kast. Hij heeft ook nog schuifdeuren. Dus aaals er zoiets gebeurd, dan kan je er nog niet eens makkelijk bij...

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!