zaterdag 2 maart 2013

#245/365 Een wekelijks roulerend schema

Een schoonmaakrooster... Wekelijks dus. Ik heb erover nagedacht... Wat hoort bij een grote schoonmaak beurt? Het werd een hele waslijst (letterlijk ☺). O.k., maar om dat allemaal élke week te doen... Beetje overdreven. Met een werkend dagelijks schema worden de meest cruciale plekken al goed bijgehouden. Ik heb de lijst in tweeen gedeeld. Zie ook hier (scroll naar beneden). Als ik de ene week vooral boven bezig ga en de andere week beneden, moet het in principe ook goedkomen. Plus tweewekelijks een aantal punten die ik anders makkelijk uit de focus verlies even opruimen (vriezer, koelkast) of bijhouden (filters van de droger of vaatwasser schoonmaken) - en als nodig wat grondiger aan pakken (vriezer ontdooien, etc.). 

Het idee is om het in 2 - 4 uur af te kunnen handelen. Afhankelijk van hoeveel er is te strijken. En naar mate het huis opgeruimder raakt, zal het (hoop ik in ieder geval) ook sneller gaan. 


Bij de dagelijkse routine ben ik met de volgorde aan de slag gegaan. Het bleek niet zo verstandig om eerst te stofzuigen en vervolgens brood te smeren (kruimels). En als de vaatwasser voor het ontbijt leeg geruimd is, dan ruimt het ontbijtservies zich bijna vanzelf op. En de vaatwasser en de wasmachine kunnen niet tegelijk aan... Er schijnen ergens in huis nog tijdschakelklokken te zijn. Totdat ik die opgesnord heb moet ik dat ook nauwkeurig timen. 

Eens kijken of dit voor me werkt. 

16 opmerkingen:

 1. Geweldig zoals je bezig bent! En wat dat gelijktijdig aanzetten betreft van vaat en was betreft, kijk eens in de handleidingen of de wasmachine ook startuitstel heeft? ;-)
  Bij mij wel, ik gebruik het alleen nooit omdat ik geen dubbeltariefmeter heb. En ze dus gewoon overdag draaien. Als je er wel n tijdschakelklok voor gebruikt, let er dan even op of deze dergelijke zware apparaten aankan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi lijstje zo. Zo heeft iedereen zijn eigen lijst maar makkelijk is het zeker. Succes er mee en ga de weg zal je hem nog wel aanpassen ik heb mijn lijst ook meerdere keren aangepast :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi El,

  Heb je ook de griep te pakken ? Ik mis je stukjes en hoop dat je snel weer wat komt schrijven.

  Groetjes Avonturijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed rooster. En nu zo druk met schoonmaken dat je tijd meer hebt om te bloggen? :-)
  Hopelijk kom je snel terug. En als je ziek bent, zoals degene in de reactie boven mij denkt: beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik mis de stukjes wel. Hopelijk kom je gauw weer terug om je vorderingen te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi een tijdje niet meer hier. Hopelijk niets vervelends? Mis je blogverhalen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap hoor om het zo gestroomlijnd te laten lopen. Klinkt goed zo'n roulerend schema, ga ik me ook maar eens in verdiepen, nadat ik hier alles op zijn plek heb gekregen, want ik ben nu nog riant aan het uitmesten :)

  Groetjes, Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 'k Hoop dat het goed met je gaat, je hebt al zo lang niet geblogd. Ik mis je stukjes! Hopelijk is er niets met je aan de hand, anders veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo El! Ook even vragen hoe t is! Ik mis je zeker, je schrijft zo mooi en levendig. Hopelijk kun je op een gegeven moment hier weer wat melden. In elk geval weet je dat we je missen! En net als anderen hierboven al schreven, natuurlijk hopen we dat je niets vervelends te doorstaan hebt! Maar ook dat kun je ons, voor zover je dat wilt natuurlijk, gerust melden. Ook dan leven we met je mee, daar kun je zeker van zijn! Hartelijke groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik kwam hier even kijken en vragen of alles in orde is. Ik zie dat ik daarin niet de enige ben. Ik sluit me aan bij de woorden van Lariks.
  Hartelijke groet,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi
  Ik heb de afgelopen dagen heel je blog doorgelezen ;) (leuk klusje om eigen taken uit te stellen). enorm inspirerend en ik ben met dezelfde dingen bezig. dankzij vriend is het hier geen pakhuis ;) hij houdt niet van rommel gelukkig. (ik heb er geen last van haha maar wel zo'n stok achter de deur nodig om het netjes te maken). hij houdt ook niet van bewaren dus hier weinig overbodige zooi. maar door jouw blog en andere soortgelijke ben ik nu ook weer mn kastjes onder de loep aan t nemen. we hebben zoveel overbodige zooi! bleh! ondertussen medicijnlaatje doorgenomen, andere keukenlaatjes etc. super! en ik hou mn taken bij in een app ;) genaamd "remember the milk" echt super!! afvinklijstjes op je mobiel! je kan zelf aangeven of iets prioriteit heeft, hoe vaak het herhaald moet worden (elke dag, om de dag, om de week enz. kan je zelf instellen). werkt voor mij super! hiervoor hield ik een weeklijstje bij op papier, maar de lijst lijkt dan zo lang dat ik uberhaupt niet kon beginnen. nu gaat het soepeler! en idd hier ook vaak maar 1 was perdag en niet eens elke dag eigenlijk bevalt me super! het grote voordeel van thuiswerken! helaas voor de stroom niet snachts omdat we op zolder slapen en daar ook de wasmachine staat.. maar ik zet m smorgens aan en ergens overdag hang ik het op. en idd ook de ene week boven en de andere week beneden schoonmaken. gaat nog niet super omdat de kids jong zijn en dus ook veel aandacht voor hen en ik werk vanuit huis als gastouder dus vaak nog een extra kindje ;) maar ik ben al blij dat we er met babystapjes ook wel komen :D ik hoop snel weer iets van je te lezen..!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waar ben je? Ik mis je leuke, inspirerende blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and
  I was curious about your situation; we have created some
  nice practices and we are looking to exchange techniques with others,
  be sure to shoot me an e-mail if interested.


  Stop by my webpage :: http://Recrea-lr.fr/...sky-uk-card-dreambox

  BeantwoordenVerwijderen
 14. After I originally left a comment I appear to have clicked
  the -Notify me when new comments are added- checkbox
  and from now on every time a comment is added I recieve 4 emails with the exact same
  comment. Is there a means you are able to remove me from that service?
  Thanks!

  Check out my page - sky tv discount

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi El, mag ik je zo noemen? Heb afgelopen week je blog gelezen en zag dat je er in maart mee gestopt bent. Hopelijk is alles goed met je?
  Heb met veel plezier je blog gelezen en er veel van opgestoken. Hoop dat je snel weer iets van je laat horen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!