woensdag 27 februari 2013

#242/365 Dag 3 Huishoudschema

Dag drie van het huishoudschema. Vandaag ben ik eens een kwartiertje eerder opgestaan. Misschien kan ik al een paar dingen afvinken, voordat de Patriarch en de dochters naar beneden komen?De was van gisteren (die dan toch op het wasrekje in de keuken moest )-:) is droog. Mooi. Maar de groene knien zitten er nog in. Da's minder. En blijkbaar kan ik me erop instellen dat de kinderen nu iedere keer zo thuiskomen: in de vakantie heeft onze school besloten om van het schoolplein een natuurschoolplein te maken. Iedereen vindt het fantastisch. Dat het oh zo goed is voor de kinderen, en dat ze er zo sociaal van worden...  Ik schijn de enige te zijn, die niet  overloopt van enthousiasme... Of reageren de andere moeders alleen naar buiten toe politiek correct en zitten ze binnensmonds ook te vloeken? 

Nou, schoon geworden of niet schoon geworden: ik wou alles op. En hang gelijk de volgende was op. Wat is het toch heerlijk als er al bepaald is wat je moet doen. Volgens mij gaat de meeste tijd op aan het getreuzel tijdens het denken waar je mee moet beginnen. Ha, het eerste vinkje zit. Nu de vaatwasser. Het tweede vinkje. Oh wacht, dan moet ik ook alle pannen écht wegruimen en niet alleen op het fornuis parkeren. He? De broodtrommels uit de koelkast, koffie aan, brood voor de Patriarch smeren. Tafel dekken. Pot en pan op het fornuis voor de pap. (Dat zijn uiteraard dezelfde pot en pan die net nog op het fornuis stonden. Kom voor efficientie nog een keer terug op dag 30. Of zo...). 

Als de pap suddert maak ik altijd sap. Maar wacht, een glas sap hadden wij nog over van gisteren. Dat scheelt weer tijd. Ik pak het glas... maar de klaarzichtfolie bleef hangen en het glas viel op de grond en in 1000 stukken. De sap verspreid over de koelkast en over de halve keuken incl. een (open!) doos met marktplaatsspullen. Op dat soort momenten ben ik altijd geneigd om te geloven dat "Murphy" zijn "law" speciaal voor mij heeft uitgevonden.... Zucht en dubbele zucht. Ik zet de pap weer uit en in plaats van sap maken, wordt het sap opruimen. En de splinters natuurlijk... Ik vond wel dat ik naar verhouding weinig glas vond... En inderdaad: het glas was onder de deur door tot ver in de bijkeuken gekomen. Voor alle zekerheid stofzuig en dweil ik overal. Voordat de keuken weer veilig is ben ik 15 minuten verder. En opeens valt me op, dat het nog steeds doodstil is in huis. De patriarch heeft de taak om 's ochtends de kinderen wakker te maken. Maar misschien sorteren wij meer effect als we dat omdraaien. Ik bedoel: dat de kinderen de Patriarch wakker maken...

Hoe dan ook: 67 minuten nadat mijn wekker ging is ook de pap klaar, de amandelen geroosterd, heb ik ook nog 6 appels geschild (waarvan twee voor de kleine pauze van de meiden) en zit het hele gezin aan tafel. 

Inmiddels ben ik weer de hele ochtendroutine doorlopen. De kruimeldief houdt het goed vol... (ik verwacht dat ik aan het eind van deze week al in staat ben om een tekening te maken van "de ideale kruimeldief" - en ik vrees dat hij er iets anders uitziet, dan de onze ☺), op alle plekken waar zich pluizen vormen waren ook vandaag weer "beginpluisjes" te zien. Mooi. Doe ik dit dus niet voor niets.

Het "doekje" gebeuren heb ik een beetje aangepast: Ik heb een plantenspuit met water en een paar druppels afwasmiddel gevuld, en die neem ik mee door het huis.

Alleen op deze plek was er met doekje en afwasmiddel niets te bereiken: 

Hier hadden wij stopcontacten met duct tape vastgeplakt. Deze constructie hebben we nu niet meer nodig. Maar de kleefrestanten kreeg ik maar niet weg. 
Alles had ik al geprobeerd. Behalve X 10. Dat gebruik ik altijd voor oude stickers, en labels, etc. Zou het hier werken?

... het werkt zelfs uitstekend. Binnen seconden is de TV tafel weer helemaal netjes!
De rest van de afdeling "doekje door het huis" besteed ik aan de deuren. Vooral het gebied rond het handvat. En de richels. Het dreftmengsel is hier perfect voor. En ook voor de spiegels. 

Het 1/2 uurtje papier vliegt eveneens om. 

Ochtendroutine. Check.

4 opmerkingen:

 1. Murphy's Law is heel herkenbaar en gaat ook altijd bij mij op! Maar je hebt toch je ochtendroutine weer gedaan en dat zal je vast en zeker een goed gevoel hebben gegeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De ochtendroutine gedaan en nog een kleine ergernis aangepakt! you go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk verhaal om (voor) te lezen, maar vervelend om zelf mee te maken...
  Je hebt in ieder geval al je vinkjes weer kunnen zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een dagklus en een weekklus gedaan! stofzuigen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!