dinsdag 31 januari 2012

#31/365 mijn persoonlijke la

Mijn la, waar ik alles bewaar wat ik gelijk bij de hand wil hebben, met name dingen die ik meeneem als ik uit huis ga. Deze la is eigenlijk altijd keurig opgeruimd. Maar zoals met alles, als er een keer de klad in komt... Een keer achteloos de portemonnaie leeg gegooid in deze la was voldoende, en het werd een magneet voor allerhande losse spulletjes...

zo zag het eruit

De meeste dingen lieten zich makkelijk naar hun eigen plek terug leggen. Gedeeltelijk zijn dat nieuw gecreerde plekken, die in de afgelopen 30 dagen zijn ontstaan (-:
En ik bedacht me dat ik toch ergens nog ladeverdelers had... Ja! Gevonden. Naast de andere essentials mogen zonnebril, pepermuntjes en zakdoeken blijven. En hey, nog een doos met pepermuntjes. Die heb ik maar bij elkaar gegooid. En het lege blikje - best een mooi blikje vind ik. Hm, wat kunnen we daar mee doen. Even overweeg ik het voor stitchmarkers te gebruiken. Maar dan valt mijn oog op drie heimatloze SD-cards. Voor de binnenkant knip ik een stukje vilt, en voila. Nog even een labeltje geprint, zodat we niet vergeten dat het blikje een nieuwe functie heft gekregen. Klaar.


dit zat er allemaal in: veel troepjes en "zwerfspul".

Dit kan allemaal weg. En hoe die antieke gebruiksaanwijzing voor "Ovenfilters tegen spatten en vlekken" er komt? Ik snap er niks van.

Van dit mooie pepermuntblikje heb ik een SD Card-bewaarblik gemaakt.
Het blikje is ook van binnen zo mooi.

Zo ben ik er weer heel blij mee!


8 opmerkingen:

 1. Die wil ik ook, van die mooie ladeverdelers! Wil je je geheim delen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, dat zijn dezelfde ladenverdelers die ik heb voor mijn bestek :-) Wat slim om die voor je eigen la te gebruiken, die tip ga ik onthouden, vooral ook omdat ze ze ook in grotere maatjes hebben dan maatje bestek. Handig eigenlijk ook voor in mijn badkamerlaatjes....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ze hebben ze inderdaad in veel verschillende maten. Ik heb ze ook voor mijn pennenla gebruikt. Zie hier: http://www.inhaalslag.com/2012/01/4365-zeven-laatjes.html En toen ik deze blog nog een keer bekeek zag ik dat het niet helemaal meer klopt: ook de lijm & plakband-la is ondertussen voorzien van ladeverdelers. Scheelt enorm!

   Verwijderen
 3. Tuurlijk: Het zijn Curver-ladeverdelers, en ik haal ze bij de Blokker. Helaas zijn ze niet echt goedkoop - maar ze zijn het wel waard!

  Ik las wel ergens iets over ladeverdelers van IKEA. Weet iemand hier meer over? Zijn die goed/betaalbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig die ladeverdelers, blijft alles ook veel makkelijker op z'n plek. Moet ik onthouden, want ik heb hier in huis heel wat lades, waarbij alles gaat schuiven als je hem te hard open of dicht doet... letterlijk schuiflades, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is ook zo. Helemaal met mijn kruidenla. Dat ken ik helemaal niet, want die zat altijd proppie-proppievol. En als ik de la nu open doe, dan schuiven alle kruidenpotjes met 1/2 seconde vertraging naar voren, en knallen tegen de voorkant van de la. Hier ga ik dus ook nog een paar ladeverdelers voor kopen.

   Verwijderen
 5. Ziet er mooi uit, zo met die lade verdelers. Het brengt me op ideeën. Handig als ik straks met lades en kleine spulletjes aan de slag ga.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!