dinsdag 24 januari 2012

#24/365 Bijkeuken
"Wat heeeeerlijk dat je een ruimte hebt, waar je nog eens wat neer kunt leggen" trompetterde laatst nog een vriendin, toen wij het over de bijkeuken hadden. Ja, dat klopt wel. Maar het klopt ook niet. Want als iedereen er van alles neerlegd, dan kun je er als het dan een keer echt nodig is, niets meer neerleggen,. Volg je het nog? Het aanrechtblad in de bijkeuken. Toen wij het huis inrichtten leek dit mij een perfecte plek voor de was, de strijk en de vouw. Ik zag het al voor me: De was uit de droger, en dan op het aanrechtblad gelijk vouwen. Dat is nog ongeveer nooit gebeurd. Maar het werd gaandeweg een plek van "leg-het daar-maar-neer". Die dan weliswaar regelmatig opgeruimd werd. Maar dan ook zeer snel weer dichtslibde met van alles wat. En nu komen er de "moet-nog-iets-mee-gebeuren"-spullen van mijn opruimacties ook nog bij. De rommeltjes voor Koninginnedag, de kringloop, de kledingbak en de "dit hoort ergens bij"-spullen. Dit vraagt om een sorteerplek. Ik heb nog even overwogen om de sorteerplek in de bijkeuken te installeren. Maar dat doe ik toch maar niet. Dus toch de overloop maar weer. Vooruit, het is allemaal tijdelijk. Dat ruimde al een stuk op! Er staat ook een bak met fietsspullen: lampjes, spanners, helmen, etc. in de bijkeuken. Die mag eigenlijk naar de schuur. Een tas met materialen die in mijn atelier mag. Hey, een emmer. Die is handig voor spullen die nat of zo vies zijn, dat ik ze niet in de gewone wasmand wil leggen. Het krat met mutsen/sjaals en wanten zet ik ook maar even opzij, dat ga ik een andere keer uitzoeken. - Fijn, dat het niet allemaal in een dag hoeft. Nog een paar lege WC-rollen weggegooid, die achter de bakken waren gevallen. En voila, een leeg aanrechtblad. En omdat een lege plek blijkbaar als een magneet spulletjes aantrekt, moet er dus direct iets neergezet worden, wat ik er wél wil hebben. Nu staan er dus allemaal kratten  om de was te sorteren: vouwen, strijken, nog ophangen. En de emmer voor't hele vieze spul. En ja, en een stapel met allemaal lege bakken, van groot naar klein. Die kan ik zo pakken, voor de volgende sorteer en opruimklus.

Bij nader inzien wilde ik toch de wasknijpers en het waspoeder in de bovenkasten kwijt. Eens kijken...

Ja, zo staat het mooi: links de wasknijpers. In de bakken heb ik : houten wasknijpers, deko-wasknijpers, waslijn en wasnetjes. Het waspoeder zit in het mooie blik, in de vorm van een wasmachine. Eerst zag het er zo uit: zie onder.
In de rode doos zitten verfspullen van de kids. Rechts daarvan een paar glazen schalen.  Niet logisch.  Maar het goede nieuws is: De kinderhoek is onderhand zo opgeruimd, dat de verfspullen er nu gewoon bij kunnen. En de glazen schalen passen bij hun soortgenoten in de la. Op het fladderende papiertje, dat aan de binnenkant van het kastdeurtje geplakt is staan de programmas van de wasmachine. Dat ergerde mij al een tijdje. Dus gelijk de laminator aangezet, en de instructies geplastificeerd. Nu fladderd er niks meer. Ziet ook veel netter uit. 
4 opmerkingen:

 1. goedzo :D dat is weer helemaal netjes, zo`n hokje hebben wij hier ook my god wanneer ik daar aan moet beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, dat wordt prettig wassen en vouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt weer een megaklus gedaan zeg. Het lijkt mij ook heerlijk zo'n bijkeuken, maar wel zoals hij nu is bij jou! Slim dat je gelijk de plek vult met de bakken "in functie". Je kan zo alles doen wat je moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk opgeruimd weer zeg! Zo heb je inderdaad wat aan de ruimte!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!