zondag 29 januari 2012

#29/365 Paperassen 4 & herontdekt: een boek over opruimen én afvallen

Eigenlijk zou ik mijn bannerfoto en -tekst aan moeten passen: Dit jaar staat voor mij namelijk niet alleen in het teken van opruimen. Ik wil ook mijn eetpatroon en mijn levensstyle aanpassen. Vooral routines ontwikkelen, die mij helpen de prioriteiten beter in het oog te houden. Een all-over inhaalslag, als je zo wilt.

Vanochtend bedacht ik me ineens, dat ik ergens een boek heb, dat over opruimen én afvallen gaat.  Even mijn plankje met helpful books doorgespit. En ja hoor, daar stond ie: Inderdaad, allebij de hete hangijzers werden behandelt in een boek van Peter Walsh: Does this clutter make my butt look fat Dat boek ga ik de komende dagen nog eens inkijken.


Ik heb er ook nog even op doorgegoogled en kwam vrij snel op 10 gouden huisopruimtips van Peter Walsh:


How to Keep Your House Clutter-Free
 • Tackle messes one room at a time.
 • When you buy something new, practice the "in-out rule:" For every one new item, get rid of an old one.
 • Create intimacy in the master bedroom. Remember that improvements in one room can spread to the rest of the house.
 • Make cleaning up fun for your kids.
 • Create a vision for the room you're cleaning.
 • Teach your kids how to sort.
 • Use a hanger system to determine which clothes you wear most.
 • Ask yourself if you really need something. If you hesitate, you don't.
 • Establish a "magic triangle" in your kitchen between the stove, refrigerator and the sink. Keep the items you use most in that area.Bericht publiceren
 • Identify useful utensils with the cardboard box test.

Peter Walsh werd ook opgemerkt door Oprah Winfrey. Hij kreeg zelfs een onderdeel in haar show. Samen zetten zij een groot project op, om de USA aan het opruimen te krijgen. Binnen een half jaar (dus 2 x zo snel als wat wij 365-dagen-opruim-adepten doen), kamer voor kamer het huis opruimen. Je kan zelfs een soort van Opruim-Contract downloaden, waarin je jezelf en je familie beloofd, om binnen 6 maanden orde op zaken te stellen. Lachen.

De kids zijn uit logeren, dus ik kan nog even door met 't papier.

4 opmerkingen:

 1. Ik probeer nu zelfs om voor elk nieuw ding dat het huis in komt als het even kan zelfs twee of meer dingen de deur uit te zetten. Hoewel we een heel groot huis hebben dat op zich niet overvol is lijkt het me zo heerlijk om gewoon meer ruimte te hebben, dat kasten maar halfvol zijn en zo. En tot nu toe lukt het best aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In een half jaar!!! Wauw... Dat zou geweldig zin, alleen ik geloof dat geen enkel familielid geloofd dat ik binnen 6 maanden orde op zaken heb gesteld hier in huis...

  Er zijn teveel personen in huis die de boel steeds dwarsbomen, die moet ik eerst africhten... en als ik in de spiegel kijk moet die persoon af en toe ook ernstig worden toegesproken... Maar ik geef niet op!

  Gezonder eten is ook heel goed, zeker in combinatie met opruimen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, ik denk ook niet dat ik hier binnen 6 maanden doorheen kom. Ik moet tenslotte ook nog een paar kubieke meter foto's inplakken... Maar we gaan stug door!

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!