woensdag 25 januari 2012

#25/365 Stofzuigerzakken

Een paar jaar geleden las ik ergens, dat je kapitalen kan besparen, als je de stofzuigerzakken hergebruikt. Dus openknippen, de inhoud eruit, de zak weer dichtplakken, en terug in de stofzuiger. Dat wilde ik proberen. De volgende keer dat de zak vol was pakte ik de schaar en een vuilniszak, ging mezelf installeren in de tuin en knipte de zak open. En mijn kin viel omlaag, toen ik de inhoud bekeek. Wat daar voor mij lag was niet alleen de braakbal van mijn trouwe Miele, maar ook de oplossing van een jarenlang mysterie. Er lagen drie verschillende weliswaar zeer stoffige, maar nog te redden sokken voor me. Dààr waren dus de zoekgeraakte sokken gebleven! En niet alleen dat: er kwam ook de verloren gewaande ketting van dochter 1 tevoorschijn. En een aantal haarspelden.
Van het hergebruiken kwam toen nog niets terecht. Ik vertrouwde mijn knutselwerk met plakband niet helemaal. En ik zat er beslist niet op te wachten dat al dat stof de kamer in geblazen werd. Maar het controlleren van de inhoud van de stofzuigerzak werd een blijvertje. Bijna iedere keer vindt ik naast een hoop ongerechtigheid ook nog iets dat ik niet kwijt had willen raken. Zo ook deze keer: een paraplu-hoes, een sok (die zat al in de wasmachine toen ik de foto maakte), een pen en een edelsteentje van dochter 2. Nog een bijkomstigheid: als ik nu bij het stofzuigen een raar geluid hoor, dan hoef ik niet in paniek te raken.  "We will meet again".
En met het besparen komt het nu  uiteindelijk ook nog goed: wij zijn erachter dat we de zak ook prima leeg kunnen schudden. En de prijzen van stofzuigerzakken zijn dusdanig dat wij het er graag voor over hebben. En het is nog duurzaam ook.

Kijk, zelfs een speelsteentje van het spel "Regenwormen"! 

6 opmerkingen:

 1. He Ela, Ik dacht; meteen even bij jou lezen. Goed zeg, wat je allemaal wel niet teruggevonden hebt. Met name de sokken - winst!

  Ik heb (toen de ouwe het begaf) een nieuwe stofzuiger gekocht ZONDER stofzuigerzakken. Super! Hij is van Philips en werkt ideaal. Playmobiel, puzzelstukjes...ik vis het eruit voordat de rest de kliko ingaat.

  Succes maar weer met je volgende target!
  Nelleke (kastje-per-dag)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOooo, zouden daar alle verdwenen sokken zijn gebleven. Ik heb namelijk héél wat alleenstaande sokken liggen en bij sommige is de maat van de voet niet meer in huis aanwezig, zal ik eens controleren en wegzwiepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een stofzuiger zonder stofzuigerzakken? Geweldig. Dat ga ik eens opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oke, nou ik haal mn zakken niet leeg hoor ;) wil niet weten wat er allemaal uitkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil de volgende keer ook een stofzuiger zonder zakken. Zelf de zakken legen heb ik ook wel eens overwogen, totdat ik ergens een artikel las over alle bacteriën die dan uiteindelijk in de stofzuiger achterblijven, sindsdien investeer ik toch maar weer in stofzuigerzakken. Voor sommige stofzuigers kun je overigens ook wasbare zakken kopen, dat zou ik dan wel weer een idee vinden maar helaas, voor mijn Seba zijn die er niet. Maar de volgende wordt bij ons beslist eentje zonder stofzakken en met van dat cycloongebeuren erin omdat die gewoon echt tig keer beter zuigen dan een gewone stofzuiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt de onderkant na openen ook dubbelvouwen en met een paar nietjes vastmaken ipv plakband. Ik schudde het er ook gewoon uit.
  Ik gebruik tegenwoordig geen stofzuiger meer, ik veeg alles. Heb alleen maar laminaat en graniet.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!