zondag 22 januari 2012

#22/365 deel 2 speelgoed

We zijn nog een paar keer heen en weer gerend met spullen. Drie speelgoedjes kregen een nieuwe batterij. De afval is weggegooid, en de kringloopspullen staan in de schuur. De speelgoedjes die de kids houden, staan weer in de kinderkamers. De matrassen van het oude bed gaan ook nog richting schuur, en hopelijk raken wij het meegroeibed via Marktplaats kwijt. Ook het logeermatras staat nu op de overloop. Die lag altijd onder het bed van dochter 1. Maar die ruimte kunnen wij beter gebruiken om er plastic-boxen met speelgoed te bewaren. Die moeten wij nog aanschaffen. Van de kamer van dochter 1 dus nog geen foto's.

Oh ja, nog even een stukje uitleg voor wie niet alles heeft gevolgd: we kregen ineens een nieuw bed aangeboden voor onze jongste, maar dat bed kwam vrijwel meteen. Dus moest er halsoverkop een kast leeggeruimd worden, die vervolgens naar de woonkamer verhuisde. Alle spullen kwamen op een hoop (of meerdere hoopjes) te liggen, tot ik het bij elkaar schoof en tot één project verklaarde.

Nu staan er alleen nog de matrassen en de koninginnedagspullen.
Nieuwe kast van dochter 2 - en al ingeruimd
Dat was een hoop werk voor een kastje per dag - en eigenlijk was het ook meer een interne verhuizing. Maar omdat iedereen in huis meedeed, waren wij er na 3,5 uur doorheen. Sneller dan verwacht. 

En last but not least: De patriarch is ook weer verdergegaan met zijn bakje!
Nog even, en hij kan zijn papieren ook verticaal opbergen. Dat ruimt dan gelijk heel erg op:
op de foto is het niet goed te zien, maar de bakken steken aan de voorkant uit. Dat ziet erg onrustig uit.

5 opmerkingen:

 1. Het kan maar weg zijn. Leef erg mee. Opgeruimd huis = goud waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw... super hoor. Met z'n allen werkt ook wel lekker. Het schiet lekker op zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ela,

  Leuk je donderdag tegen te zijn gekomen! Bij Bol vond ik het inspirerend, maar jouw blog is dat ook zeer zeker. Ik zou er een voorbeeld aan moeten nemen en mijn huis ook wat vaker op orde moeten brengen.
  Succes met de laatjes, plankjes en kastjes en natuurlijk ook met je blog!

  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat hebben jullie dan wel echt heel erg snel gedaan. En het resultaat is er eentje om door een ringetje te halen. Fijn hè, dat die hele berg van de overloop is uitgezocht en opgeruimd?

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!