dinsdag 17 januari 2012

Keukenvakjes + aanrecht

Nu komen weer een paar foto's die ik niet gedraaid krijg... Deze keer was het mij om het vakje te doen, waar de broodtrommels van de kinderen staan. Als ik de foto zo bekijk, dan zie ik dat het vandaag nog helemaal niet zo erg uitzag. En ik heb de vakken daarboven en onder ook gelijk meegenomen. De hagelslag past onderhand in de ontbijtla, dus die mocht bij de andere dingen staan. De stroop past nu in het bakvak, dus die kon daar naar toe. De popcorn past nu in de levensmiddelen la (leuk is dat!), hup, die was ik dus ook kwijt. De medicijnen die ik tegenkwam in het medicijnenkastje (beetje proppen, want die was nog niet aan de beurt). En toen had ik veel ruimte over. En een paar mooie ronde blikken. En het ontbijtkoek-blik. Hm... Kortom besloot ik om hier ook gelijk de matzes, rijstewafels en beschuit op te bergen. Dat past allemaal mooi  in de ronde blikken. En het past logisch bij de ontbijtkoek. De blikken kunnen dan wel niet staan in dat vak, maar wie heeft dan ook gezegd dat ze moeten staan?

Nu de broodtrommels: Die zouden eigenlijk in een mandje moeten. Dat zou perfect zijn. Maar vind eens zo'n bak, die er precies inpast. Ineens bedacht ik dat misschien een van de dozen in de bijkeuken hier geschikt voor zou kunnen zijn. Inderdaad. En ik had toch gisteren nog plakfolie teruggevonden, met een mooi houtpatroon... Dus die doos heb ik op maat geknipt en beplakt. Bijna alle trommeltjes passen erin. De rest wordt een nette stapel daarnaast. Dit voldoet. In ieder geval tot mij wat (nog) beters invalt! De Cruesli heb ik in het Cruesli-blik gedaan (kwam ik bij nog weer een ander opruimactie tegen). Alles uitgesopt, en weer teruggezet. Klaar.

Voor


handig formaat doos gevonden!
Na

En dan het aanrecht. Vanochtend scheen de zon in de keuken, en toen zag ik ineens stof en vlekjes die je anders niet ziet. En het gezellige randje waar je een en ander op kan zetten stond wel een beetje erg vol... Dus gingen de medicijnen die wij nu niet meer nodig hebben naar de medicijnenkast. De kaarsen konden in de kaarsenbak (die ik een paar dagen geleden tijdens een andere opruimactie heb geinstalleerd). Een paar leuke kinderknutsels heb ik in het kinderkunsttentoonstellingsvak gezet (die gisteren is ontstaan). Bleven over: de keukenwekkertjes en de vitamines en medicijnen die wel elke dag genomen worden. Het thermometer mocht ook terug. Mij viel trouwens op, dat ik op diverse plekken mijn sieraden tegenkom: op het randje van het aanrecht, bij de PC, en voor de stereo. Sinds ik mij ervan bewust ben, leg ik alles wat ik vindt in een blauw mandje op het aanrecht. Dat gaat nu ook naar boven. Even kijken of ik er een verzamelplek voor kan verzinnen die minder in het oog valt. Hetzelfde geldt voor de oplaadkabels. Dat oogt al netter sinds ik alles in een wit porceleinen bij elkaar heb gelegd, maar ook hiervoor duikt er wellicht een geschikter plekje op dan het aanrecht.

1 opmerking:

Hey, wat leuk! Een reactie!!