vrijdag 13 januari 2012

#12/365 Bureau

De eerste 11 dagen van mijn opruim-uitdaging gingen er een hoop paperassen naar mijn bureau. En ook de kinderen gingen er van alles neerleggen. Tijd om deze plek aan te pakken. Woensdag heb ik bij de kringloop een extra ladekastje op de kop getikt ☺


Ik hoef nog net niet het toetsenbord uit te graven...


Printerpapier, lamineerhoezen, pakketbandafroller en labelmaker gingen daar in. Dat scheelde al heel veel. Voor touwtjes en koorden had ik ook een la gereserveerd. Maar die kon ik nergens vinden. Vreemd. Daarentegen dook onder het bureau een doos met lavendel op, waar ik al naar gezocht had.

Ja, en papieren opruimen vindt ik zowat het vreselijkste wat er is. Het lijkt wel of ik mijn leven lang altijd 2 bananendozen vol met paperassen heb, die nog uitgezocht moeten worden. Dus ik heb alles op een hoop gegooid, en in drie groepen verdeeld: - belangrijk, - kan nog even wachten, - oud papier. En wat ik tegenkwam aan dingen, die al een vaste plek hebben, gingen er gelijk naar toe. De breitas met mijn vest ging naar mijn naaitafel, waar ook mijn ander breigoed ligt. In de schoenendoos bleken stempels en ponzen te zitten. Dat kon gewoon in de doos met kinderstempels. De doos gebruik ik nu voor kleine troepjes, die ik aan het eind van de opruim-marathon ga beoordelen. 

Ja, en het nog-uit-te-zoeken-papier ligt nu onder tafel. Dat ga ik in behapbare porties verwerken in mijn dagelijkse opruimklussen. En daarna is het zaak om eens een werkbaar systeem te vinden, om dit soort dingen doorlopend op te schonen. En niet meer twee keer per jaar groot te moeten puinruimen. Heeft iemand een voorstel?
stukken beter!


Zo is het weer leuk werken!

5 opmerkingen:

 1. Op de site van het NIBUD kun je tabbladen en instructies downloaden,-gratis- voor je administratie, een of twee ordners en elke week een half uurtje post verwerken en per maand een extra halfuurtje alles invoegen, klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, daar ga ik gelijk kijken! Dankje voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik maak ook een stapeltje en wekelijks probeer ik dat te verwerken. Dan opbergen en klaar is kees. Ik vind het leuk om je te volgen en thuis doe ik ijverig mee maar heb geen blog. Ben zelf op 3 kleine laatjes klaar met de hele benedenverdieping.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe:

  Eerst alle papieren (behalve reclame en zo, kan meteen weg) in een bakje. Als ik tijd heb, bakje doorkijken op "to do" (waar iets mee moet) en "opbergen". Heel veel post is puur opbergmateriaal: het moet wel bewaard, maar voorlopig hoef ik er niets mee (bijv. Bankafschriften, mededeling van een tijdschriftabonnement dat ze gaan verhuizen enz). Dingen waar ik wel iets mee moet, worden redelijk snel door mij gedaan. Daarna moet het vaak ook weer opgeborgen. Ik berg dingen per jaar op en heb vijf tabbladen: belastingen, verzekeringen en de bank, werk en salaris, rekeningen/instanties en prive (voor bijv een lieve handgeschreven brief van mijn zus of een grappige uitnodiging voor een feest, etc). Als je een huis hebt, zou ik ook nog een tabblad huis doen voor hypotheekdingen enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor de tips en voor de follow. Dat mensen het lezen en zo leuke feedback geven keeps me going ☺☺☺ Fabiooltje. Ik ga de rubrieken noteren. De leuke prive-brieven er ook in te doen vindt ik een wereld-idee! Zo is het ook nog chronologisch bewaard. Die ga ik overnemen. Superbedankt!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!