woensdag 18 januari 2012

#18/365 Nee, dank u!

Dit was de snelste opruim-actie tot nu toe. En waarschijnlijk die, waar ik op de lange termijn het grootste opruim-succes van verwacht: Maar waarom hebben wij dat nou niet eerder gedaan? Omdat wij nog weleens op zoek zijn naar bouwmateriaal, of iets. En dan is het ineens wel handig. En een paar van de folders kijk ik graag door: Hema en Kruidvat bijvoorbeeld. Maar het overgrote deel van de folders interesseert mij niet. En de rest van de familie al helemaal niet. Maar nu heb je www.folderz.nl en nog een paar anderen, waar wij folders kunnen bekijken zonder het milieu te belasten. Het enige zou zijn, als de kinderen iets uit moeten knippen voor schoolprojecten en knutselwerkjes... Maar daar valt een mouw aan te passen. En zo heb ik het gedaan:

Bijschrift toevoegen
Bij de gemeente heb ik dus (gratis) een Nee-Ja en een Nee-Nee sticker gehaald. Die heb ik gelamineerd en uitgeknipt. Aan de achterkant 2 opplakbare klittebandjes. De tegenstukken van het klittenband heb ik op de klep geplakt. En voila: De Nee-Ja Sticker zit erop. Als wij nu met vakantie gaan, dan halen wij die eraf, en komt de Nee-Nee Sticker erop. En als wij (of de kinderen) voor het een of andere project ineens wel folders nodig hebben, dan halen wij de sticker eraf.

Misschien maak ik nog wel een extra-model waar opstaat: "Welkom" (of zoiets) zodat er niet alleen maar klittenband te zien is.

Vakantiestand

Dan hoop ik dat wij dit niet zo vaak meer hebben ☺


4 opmerkingen:

 1. heel handig zeg... ik twijfel nog of ik deze stickers opplak, vind het altijd wel leuk met een kopje thee de folders doorbladeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die sticker ook sinds een jaar. Het scheelt een boel rommel kopen én ook in de papierbak. Ik wil niet anders meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze sticker ligt hier ook al een paar weken klaar, maar heb hem nog niet op de brievenbus geplakt. Ik vind het toch nog wel vaak leuk om in de folders te snuffelen. Maar eigenlijk kan dat ook wel online. In elk geval heb ik vanaf april de krant via internet en niet meer in de bus, dus dat scheelt ook de helft aan oud-papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was ook een beetje wat er door mijn hoofd speelde "gaan we het niet missen?" Maar ik moet eerlijk zeggen: wat de brievenbus alleen al in de maand december heeft uitgebraakt (- eigenlijk moet ik zeggen ingebraakt)... het is met geen pen te beschrijven. Elke week wel een stapeltje van 15 cm hoog. En laten we welwezen, allemaal met de bedoeling om ons het geld uit de zak te kloppen. En om de kinderen te verleiden tot dure wensen. Daar maakte ik me echt boos over.

  Maar wie weet wil ik binnenkort toch weer een keertje met een kopje thee door de folders bladeren... Dan zal ik heel blij zijn met mijn flexibele oplossing ☺

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!