vrijdag 6 januari 2012

#6/365 Werkt dat wel? "Kastje-voor-kastje"?


De meeste mensen die de 365opruim doen, vermelden dat ze een kastje of laatje per dag doen. Zelf heb ik dat ook als ondertitel gezet. En het idee is natuurlijk geweldig. Maar in de praktijk werkt dat alleen als dat kastje ook alle in huis aanwezige dingen van dat soort bevat.

Als ik in een kastje een mooie maar alleenstaandeonderzetter vindt, die verder nergens bij past; Als ik die dan wegdoe, dan is het balen als ik een paar dagen later in een ander kastje 3 soortgelijke onderzetters tegenkom, en die dus mooi een setje hadden gevormd. Of andersom: de videos liggen bij ons op verschillende plekken. Dan kan ik dus met tussenpozen 4 x Kruimeltje tegenkomen, en iedere keer besluiten dat we die nog even houden...

Daarom ga ik het combineren: kastje voor kastje, én tegelijkertijd ga ik ook clusteren. Als ik weet dat er ergens nog meer van hetzelfde is, dan leg ik eerst alles bij elkaar en dan pas beoordelen of er wat van weg kan. Of andersom: hoeveel procent ervan ik wil houden. En ook belangrijk: waar ik de dingen voortaan bij elkaar ga bewaren.

Dat houdt misschien nog weleens in dat ik een kastje ga confisqueren dat nu ergens anders voor in gebruik is, en die dingen dan tijdelijk heimatloos worden... Soi.

Ik heb de patriarch er al over ingelicht dat er tijdens dit 365 project tijdelijke opbergsolutions in huis moeten komen. Als de bezittingen aan het eind van dit jaar gekrompen zijn, en alles een zinvolle eigen plek heeft gekregen, dan kunnen die solutions net zo makkelijk weer weg.

2 opmerkingen:

  1. Zo doe ik het ook hoor, als ik het vermoeden heb de rest van de verzameling nog wel ergens tegen te komen parkeer ik het gewoon tijdelijk in de bak "komt nog". Of ik verhuis soms ook dingen naar een plank die nog moet maar waar meer van hetzelfde soort spullen op ligt of zo. Anders is het gewoon niet te doen of verdwijnen er dingen waar je dan later spijt van krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daarom heb ik niet voor een kastje of laatje of zo per dag gekozen. Meestal doe ik wel 1 ding op een dag, maar dat hoeft niet. Het kunnen ook meerdere dingen zijn en ik laat ook niet alles zien: als ik mijn ondergoed opruim dan hoeft niet iedereen mee te kijken. Dat vind ik een beetje te privé.

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!