zaterdag 14 januari 2012

Al bijna 14 dagen onderweg!


Bijna niet te geloven, maar morgen ben ik al twee weken bezig met de grote inhaalslag!  In het begin moest de Patriarch nog een beetje aan het idee wennen, maar afgelopen zondag stonden wij zowaar samen de kopjes te sorteren. (En wat blijkt? Hij had zeker net zoveel favourite kopjes als ik :-P) Ondertussen ben ik goed in het ritme:  elke dag een kastje, laatje of ander probleemgebied. Als de Patriarch 's avonds na huis komt, hebben wij een nieuw ritueel: dan mag Papa zoeken waar Mama die dag bezig is gegaan, terwijl de kinderen gniffelend "koud" en "warm" roepen. Steevast begint zijn zoektocht met de "plasticbakkenla" Hier zit een overdaad aan kommen, zeefjes, vergieten, slacentrifuges en meetbekers volgens een bepaald systeem in elkaar gestapeld. Ze passen ook maar op één enkele manier in elkaar. In tegenstelling tot mij weet de Patriarch niet goed in welke volgorde de bakken moeten worden gestapeld. Geen wonder dat het zijn stille hoop is dat ik deze la ga doen ☺ Maar zelf zet ik deze driedimensionale puzzel zowat blindelings in elkaar. Die la staat dus nog lang niet op mijn prioriteitenlijst...

Het lezen van de andere opruimblogs is onderhand ook een onderdeel van de routine geworden. Zo leuk om te zien wat de anderen op die dag hebben aangepakt! En nog leuker is het om te zien hoe dingen in andere huishoudens worden gedaan/bewaart. Ik heb al heel wat handige ideen opgedaan. Maar ik lees ook af en toe dat iemand met een opbergprobleem worstelt, waarvoor ik al jaren geleden een handige manier heb gevonden. Dat troost mij dan ook een beetje: "Ziejewel" denk ik dan, "helemaal hopeloos is het hier dus niet". Om het een beetje extra spannend te maken, heb ik nu met mezelf afgesproken, dat ik de blogs van mijn "medestrijders" pas mag lezen, als mijn eigen goede(opruim-)daad is gedaan, en geblogd.

Ondertussen begin ik er in te geloven dat het mij inderdaad gaat lukken om ons oceanisch huishouden stukje bij beetje nog voor eind van het jaar een behoorlijke opkikker te geven. Een "meubeltentoonstelling" gaat het hier echter nooit worden. En ik geloof ook niet dat er hier over 11,5 maand alles in een rechte hoek ligt, en ik ga zeer zeker niet meedoen aan de minimalistische levensstijl. Ook op de vraag of mijn opruimresultaten van blijvende aard zullen zijn, blijf ik het antwoord liever schuldig.

Veel belangrijker vindt ik dat hier op dit moment een witte tornado door het huis gaat, en dat ik er nog plezier in heb ook! Dat heeft zeker een hoop te maken met al die  reacties die ik de afgelopen weken heb ontvangen.Ik vindt het erg leuk om te checken op nieuwe berichten. (In de Sinterklaas-tijd kijken of er wel iets in je schoen zit, is er niks bij ☺). Echt heel, heel hartelijke dank voor alle berichtjes, tips, complimenten, links en ideen! Graag wil ik jullie danken met een stukje inspiratie. Ik hoop dat jullie dit net zo leuk vinden als ik!
2 opmerkingen:

  1. Hier zal het ook nooit een meubeltentoonstelling worden hoor! Iedere dag begin ik weer een beetje opnieuw, iedere dag ligt er weer rommel of worden er spullen verplaatst, die dan de volgende dag weer verplaatst moeten worden... Maar het feit dat ik er nu plezier in heb en dat het leuk! is geworden, is al pure winst voor mij! En ook dat het opruimen iedere dag een beetje sneller gaat omdat er minder troep komt, is fantastisch!
    Leuk dat je nu ook een twitteraccount hebt voor je inhaalslag! Ik ben benieuwd wat je gaat tweeten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, dan ga je toch zo nu en dan eens even rond om te kijken of er nog wat tussendoor opgeruimd moet worden... Fijn vind ik al dat er hier thuis enorm veel weggegooid is. Heerlijk al die overbodige ballast het huis uit! Niet dat er nu een minimalistische stijl is gecreeerd hoor! Daar ben ik niet van. Doe mij maar prutteltjes en spulletjes. Maar dan wel alleen die ik heel mooi vind! Heel veel succes verder hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!