donderdag 12 januari 2012

#11/365 Interne verhuizing

Wij konden een nieuw bed krijgen voor mijn jongste dochter. Een "grote-mensen-bed", maar met smalle matrasmaat. Ideaal voor haar kleine kamer. Probleem was, dat het bed dezelfde dag nog kwam. Dus moest er met haastige spoed een hele kast leeg, en de meeste meubels in haar kamer moesten van hun plek. Dat werd een actie van: pleur-het-daar-maar-neer. En in de hal stond al het een en ander. De hal beneden, én de hal boven... De kinderkamers waren ook heel onoverzichtelijk (dit is een voorzichtig gekozen term). Daarom heb ik vandaag besloten om alles heel grof voor te sorteren in 4 categorieën:

  • Boeken
  • Stripboeken
  • Schoolschriften + Kinderkunst
  • ander speelgoed

Een krat met papieren die ik nog uit moet zoeken, (die van ellende al uit elkaar was geklapt), een krat met kinderkleding voor op marktplaats, een doosje met kerstversiering... De kerstversiering komt in de slaapkamer, en van daar gaat die morgen naar zolder. De papieren heb ik in een andere bak gelegd, en die staat nu onder mijn bureau. Marktplaats moet het helaas zonder die kinderkleding doen, want die komt in de bak van het Leger des Heils. De kapotte krat was echt kapot, en zit in de kliko. En toen was deze hoek netjes.


Beneden in de hal stond nog een doos met kerstdingen plus wat losse kerstspulletjes. Die losse kerstspullen bleken nog in de doos te passen, en die zette ik bij de andere kerstdingen. Dat gaat morgen allemaal naar de zolder.


En dan het kinderspeelgoed, dat wij snel kwijt moesten... Gelukkig had ik voldoende bakken en bananendozen om het allemaal op te bergen. Doordat het maar in vier groepen verdeeld moest, ging het snel. Langer duurde het om alle kleine troepjes uit de kinderkamers te verwijderen. Op de een of andere manier vinden ze het leuk, om allemaal kleine frutsels en dingen onder en achter bed en kast te verstoppen... En er leken wel 15 verschillende bewaarplekken voor stripboeken in huis te zijn... We hebben nu 2 enorme stapels verzamelt, en die pasten nog net in de kinderspelletjeskast. Ik moest me wel beheersen om niet gelijk te beginnen en de Tjakka's er uit te sorteren, en de Donald Ducks te scheiden van de Suskes en Wiskes... Maar dat was de opdracht niet (-;

Alle schoolschriften en kinderkunst gingen (en pasten!) in een bak. De boeken gingen ook in een bak. En de rest ging in 7 dozen. Barbies, babyborns, echt van alles. En veeeel teveel. Dat speelgoed gaan wij een keertje met z'n vieren uitsorteren.

Onder het oude kinderbed zaten 3 platte boxen, waar wij schoenen in bewaren tot het volgend seizoen. Die boxen passen helaas niet onder het nieuwe bed. Daarom stonden ze in de slaapkamer. Met nog twee dozen vol wol en stof, die ik nergens anders kwijt kon.

Na grondig stofzuigen heb ik al die dozen en bakken bijeengebracht op de overloop. Een paar doeken eroverheen, en zo kan ik ermee leven, tot ik het bak voor bak allemaal uitgezocht heb.

Weg gingen alleen de uitgesorteerde kinderkleren, en de kerstspullen die terug naar zolder mogen. Voor de rest heb ik alleen maar dingen verplaatst. Maar het ziet er al veeeeel netter uit. Het is makkelijker schoon te maken, en ik heb wel het idee dat ik nu een basis heb, om verder te gaan.

Zie onder: De foto links kreeg ik helaas niet gedraaid.
Zo zag het er vanochtend uit (kreeg de foto helaas niet gedraaid), en zo is het nu (rechts). 


2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er al meteen een heel stuk beter uit. Gelijk heb je hoor, dat je niet alles tegelijk moet doen. Juist dan merk ik dat ik halverwege geen puf meer heb of er wat anders gebeurt en dan blijft het staan zoals het op dat moment staat (vaak voor heel lang) of het gaat toch weer op een grote stapel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk zeg, al die opgeruimde plekjes weer!! In kleine stapjes is toch de beste methode!!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!