vrijdag 13 januari 2012

#13/365 Het bak-vak

Gisteren had ik iets nodig uit mijn bakvak. En toen ik het weer terug wilde leggen, past het niet meer... Dus werd de opruimklus van vandaag: het bakvak!

niet echt handig. En wat raar spul bovenop de magnetron
Dit zat er allemaal in

En dit ging weg: de suiker was vochtig geworden. Het bloem was maar liefst 2 jaar over de datum (oeps). De zakken zout heb ik bij elkaar gegooid. De suiker die nog goed was kwam ook in een glazen pot. In het blik zat havermout, dat kon ook gelijk weg. De wijnsteen-bakpoeder was ook over de datum. Een van de weegschalen is stuk: Batterij eruit en weg ermee.

De geleisuiker, en de eiwitklopper mogen achterin. Zout en poedersuiker ook. En alles wat ik vaker nodig heb staat nu vooraan. Ik kan het zelfs pakken zonder op een stoel te moeten klimmen. Ha!

Dit had ik tussendoor al gedaan: De bovenste twee planken zijn voor Snacks + Snoep. We stapelden de verpakkingen op elkaar, met het gevolg: als je er eentje wilde pakken, dan glibberden er gelijk een paar andere mee. Nu zit alles in bakken. Veel handiger. Voor de aardappels zoek ik nog een oplossing. Iemand een tip? En de witte bakjes gaan binnenkort ook verhuizen. Hieronder nog een keer de keukenkasten, die ik een paar dagen geleden heb gedaan. Bovenin zitten nu de tupperwarebakjes. Ik was er reuze tevreden mee, tot ik er eentje wilde pakken, en er gelijk 4 op mijn hoofd vielen. Ook die zitten nu in plastikbakken. De plastikbakken waren helaas iets te groot. 2 cm maar. Dus heb ik een schaar gepakt en de randjes ervan afgeknipt ☺ Nu past het perfect!


En wat ook zo leuk is: de plasticbakken hadden wij allemaal gewoon in huis. Die waren leeg geraakt bij de andere opruimacties van de afgelopen dagen!

5 opmerkingen:

 1. Bij mij staan de aardappels in de garage omdat het daar vooral kouder is dan in de keuken zodat ze langer goed blijven. Maar bij ons is dat ook wel nodig want wij eten relatief weinig aardappels. In de garage heb ik ze in een mand met gaatjes liggen

  Je kast ziet er tiptop uit en die mandjes zijn inderdaad superhandig. Nu kan je gewoon het mandje eruit tillen en er uithalen wat je nodig hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je veel gedaan!

  Ik heb een antieke aardapeelemmer van emaille die nog van mijn oma komt en daar past precies 5 kilo aardappelen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook al gekeken naar die "officiele" aardappelbakken. Maar die zijn iets te breed voor deze kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zelf zo'n aardappelbak: https://picasaweb.google.com/lh/photo/diGlxCk7n7LPRywuUtJInQ

  Ideaal; in het deksel kun je de aardappels schillen. Met mijn ongeoefende timmermansoog lijkt het mij dat deze wel in je kast past. Verder prima kastje! Handig ook, die bakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je zeker dat de aardappelbak zoals Evelyn heeft niet past? Het lijkt op de foto te zien wel te passen namelijk. Wij hebben er ook een en hij is echt handig, vooral de deksel om in te schillen.

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!