zondag 15 januari 2012

#15/365 Kruidenla + Plasticbekers

Vandaag moest ik wat bakken en kokerellen voor een feestje. En wat had ik me toch een plezier met mijn al opgeruimde lades en kastjes: Alles wat ik nodig had kon ik zo pakken, zonder op stoelen te hoeven klimmen, zonder dat allerhande dingen uit de kast vielen en zonder dat ik voor een overvolle la moest knielen. De juiste maat bord kon ik uit de kast halen, zonder eerst 15 andere borden te moeten verplaatsen... Heerlijk. Totdat ik Dille nodig had, en dit zag:

Kruidenla voor
Dus toen wist ik welke lades ik vandaag ging doen ☺ En zo ziet de bewust la 
nu uit:


Kruidenla na


Dit zat in de la.
Het groepje links was over de datum en kon weg. Het groepje rechts mocht terug in de la. Maar omdat ik me vreselijk erger aan al die potjes waar niet bovenop staat wat erin zit - steeds maar alle potjes op moeten tillen, om het juiste kruid te vinden is gewoon niet efficient - heb ik met de labelmaker eerst nog stickers gemaakt met de beginletter, en die bovenop de potjes geplakt.

links kon weg       rechts mocht terug

Het laatje onder de kruiden was eigenlijk bedoeld voor plastic bekers. Maar ook hier zaten allerhande kruiden, die boven geen plaats meer hadden. Dus was een deel van de plastic bekers in een andere la belandt.


voor

naEn wonder boven wonder... Nadat de kruiden uitgedunt waren, kwam er zoveel ruimte in de plasticbeker-la, dat ik ook de elders geplaatste plasticbekers weer terug kon zetten.


5 opmerkingen:

 1. Leuk hoe zich tijdens dit project automatisch dingen aanbieden... en jij maakt er ook meteen korte metten mee! Heerlijk hè die energie die je krijgt door het kijken naar opgeruimde plekken!!! Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, wat een verschil zeg! En een goed idee van die labels. Ik heb sinds een poos kruidenrekjes waar ik tegenaan kijk, maar als je dat niet hebt is dit een prima oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat vind ik ook echt een kick elke keer, dat je na het opruimen van iets opeens genoeg plek hebt om spullen die erbij horen maar die vanwege ruimtegebrek naar elders waren verplaatst er weer bij te zetten zodat het allemaal veel overzichtelijker wordt. Alleen daar zou een mens al blij van worden toch?
  En slim, die letters bovenop die potjes. Wij hebben boven het fornuis kruidenrekjes laten bevestigen in de kast van de motor van de afzuigkap en daar staan ze 1 rij dik en kijken we er tegenaan dus ik zie eenvoudig wat er in zit. Maar als ik straks mijn voorraadla ga doen is het wel handig voor op de bovenkant van de voorraadpotten, daar ga ik jouw idee van het labelen toepassen denk ik, dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij doet het goed! Ik pakte gisteren tijdens het koken mijn mandje met kruidenpotjes en dacht toen: dat mandje moet ik ook snel eens aanpakken... Jij doet het gewoon meteen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat goed zeg, ik ben erg geïnspireerd door dit project en wil het zelf ook gaan doen op mijn blog :D misschien vind je het leuk om me te volgen... ik volg jou wel! succes

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!