zondag 15 april 2012

#92/365 Home Textiles

In de 2e kledingkast in onze slaapkamer hebben wij een ladekast-element met 8 lades, gevuld (of zeg gerust volgepropt) met beddengoed en allerhande andere soorten huistextiel . Ooit heb ik het netjes op categorie ingeruimd, maar ondertussen is de indeling helemaal zoek en dwarrelt alles door elkaar. Als ik een donkerblauw laken nodig heb, dan moet ik altijd eerst onderzoeken welke maat ik in handen heb...

supervol en puilt helemaal uit...
Vandaag is de Patriarch jarig, en hij kreeg onder andere nieuw...


beddengoed!
Dat betekent dat wij nu weer in totaal 2 leuke nieuwe sets hebben, en dus afscheid kunnen nemen van de 2 oude sets. Die hadden wij nog niet zolang geleden heel goedkoop gekocht... en zijn inmiddels allebei helemaal doorgesleten. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Echt een gevalletje goedkoop = duurkoop. Mag dus weg. Hetzelfde geldt voor de uitgelubberde peuterlakentjes en nog een hoop andere rare dingen. En heel snel had ik een respectabele stapel, die zomaar weg kan.

En hey, daar liggen de moltons van de kids. En in een andere la zie ik gehaakte gordijntes. Ik wist helemaal niet meer dat wij die nog hadden. Maar het komt goed van pas: het gordijntje dat ik op dag #62/365 afhaalde heb ik niet meer schoon gekregen. En nog steeds geen waardige vervanger voor gevonden. Dus komt dat effe goed uit ☺

gelijk ophangen dus
En wat te denken van deze la: vooral panty's, en pantykousen. Met daartussen campinghanddoeken, en diverse soorten sokken. Nou de handdoeken gaan naar de afdeling "travel" en de sokken gaan bij de andere sokken (daar is nu plek, want gisteren heb ik me ontdaan van inferieure exemplaren). Er blijven nog verbazingwekkend veel  panty's en pantykousen over. Die heb ik zowat nooit nodig. (Ik wordt geen dame meer ☺). Maar zo heeeeel af en toe heb ik wel een hoogofficiele gelegenheid, en dan wordt deze la (kortstondig) heel interessant, en begin ik wanhopig te graaien.

Pantychaos

Dit bevalt me beter: de panty's, de kousen en de maillot's hebben elk een eigen tasje gekregen

En even later vindt ik dat het hele pantyverhaal eigenlijk hier niet zo goed op hun plek liggen. Verpakt in de tassen kunnen ze prima in mijn kast. Maakt ook meer zin. En dan is er een la vrij voor badlakens. Veel logischer.

Onderin naast de lades zie ik nog zo'n ophangding met vakjes voor schoenen. Heeeey, waarom gebruiken wij die niet ook gewoon? De schoenen van de patriarch - die op bodem van de kast stonden - passen er allemaal in. Mooi. Dan kan binnenkort het schoenenrek uit de kast, en kan ik beide kasten gewoon (mee-)stofzuigen. Veel handiger. En zo ziet het nu uit:

ons beddengoed
En om te voorkomen dat alles weer door elkaar raakt maak ik gelijk labels. 

Voila: Tapijtjes, badlakens, tafellakens + servetten en vlaggen en gordijntjes

En dit gaat allemaal vandaag nog uit huis
Gisteren had ik al 3 vuilniszakken vol kleding die ik niet meer nodig heb uitgesorteerd. Tijdens het strijken en vouwen kwam ik ook nog een paar dingen tegen, die gelijk weg konden. Plus dan nog de vuilniszak van vandaag. Zo vindt ik het opschieten.


5 opmerkingen:

 1. Zo, dat maakt een heel verschil. Je gaat echt lekker zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx ☺ ☺ ☺ Jaaaa, het wordt nog wat, hier ☺ ☺ ☺

   Verwijderen
 2. Goed zeg! Heerlijk hè, al die vuilniszakken met overbodige spullen het huis uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, echtwel ☺ En vanochtend was het heel relaxed mijn kleding uitkiezen! Wat een verandering! En ik heb ook maar gelijk alle bedden afgehaald - ik hoef immers niet meer te vrezen dat ik de spullen nergens meer tussen gepropt krijg, als alles weer schoon en droog is. Echt een opluchting.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig... Wat zal dat veel rust geven! Echt goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!