maandag 23 april 2012

#99/365 Cadeautjesvoorraad en foto's verschuiven

Ben bijna op dag 100 - dat zet mij aan het denken. Ben natuurlijk nog laaaang niet klaar. Maar wat zou een leuke mijlpaal zijn? Volgens mij zou het heel leuk zijn als er "niets-meer-op-de-grond-staat". Het ziet slordig uit. Trekt stof en pluizen aan, en laat zich ook niet makkelijk schoonmaken. Die onthou ik... Als er niks meer op de grond staat ga ik de vlag uithangen.

Dit in gedachte wilde ik vandaag met deze - op de grond staande - tas aan de slag gaan. Ik dacht dat er onze LARP kleren en accessoires inzitten.


Bericht publiceren
Deze tas moest  het worden


Dit had ik vorige week al bedacht, en daarom was ik al langs de Blokker gegaan en heb mijn laatste cadeaubon omgezet in kledinghoezen. Twee grote voor onze spullen, twee kleine voor de kinderspullen.

kledinghoezen


oh nee, andere inhoud


En niks kostuums... naaimateriaal, etc. Ik begin voorzichtig te graven... er zitten een paar dingen tussen, waar ik al naarstig naar op zoek was. Maar ja, dàt ga ik vandaag niet uitzoeken. De tas gaat direct naar beneden en mag daar onder mijn werktafel staan, naast zijn soortgenoten.

papier voorraad 
Er staat een doos naast. Wat zit daar in? Papierrestanten, bedoeld voor de kinderen, om op te tekenen. Nou, hier kan een heel weeshuis op tekenen... Laatst kwam ik nog meer papier tegen, en dat heb ik in de kledingkast van de Patriarch gedaan (er was ruimte ontstaan). Deze doos past er ook nog naast. Mooi. De opruimklus pakt anders uit dan ik dacht. Maar in ieder geval kan ik hier straks ongeremd stofzuigen!

Nu ik toch op de slaapkamer ben, kan ik gelijk de cadeautjes voor jongste dochter pakken. Zij is eind van de week jarig. In de hoek van de kast heb ik een cadeautjes-voorraad. Dingen die ik ergens (goedkoop) kocht, en bewaarde voor Sinterklaas/Kerst/verjaardagen, etc. Het begon met een doos. En nu waren het twee dozen en een hele plank. Ik vergeet gewoon, dat ik al het een en ander heb. En als er een cadeaumoment komt, dan marcheer ik - zonder na te denken - naar de winkel.

Voordat ik het wist (en voordat ik een foto nam) lag de hele handel bij ons op bed. Eerst eens logisch denken: wie is er binnenkort jarig? Met het grootste gemak heb ik voor 5 jarige mensen een (of meerdere) cadeaus gevonden (spaart weer geld!). Een paar cadeautjes zijn alleen voor peutertjes nog boeiend. Dat komt gelijk op de vlooienmarktstapel. Een paar dingen besluit ik direct in de kinderkamers te leggen (stickers, leuke sleutelhangers, etc.), als kleine verrassing. Ook de vuilniszak die ik snel heb gepakt, vult zich. Uiteindelijk is dit over:

toen ik begon waren alle drie planken die je hier ziet vol....
En nu heb ik heel veel vrije ruimte in mijn kledingkast! En passant heb ik ook de hele bovenste plank nagekeken. (Foto komt nog). Alles een beetje samengeschoven = halve plank leeg! Ha. Ik haal alle dozen vol foto's uit de woonkamer naar boven en zet ze op de bovenste plank. Daarmee heb ik dan bijna alle "nog-in-te-plakken-foto's" op een kamer. O.k., dit is alleen geschuif. Maar... de foto's komen nog. Daarmee zal ik jullie over een paar weken tot in den treure mee lastig vallen ☺ Maar niet nu.


Hier staan de dozen voorlopig rustig... tot ik eraan toe ben


Eerst eens genieten van de lege plank, die beneden is onstaan!

ahhh

En de lege ruimte in de kledingkast:

ohhh

Helaas buiten beeld: maar er ging een hele stapel naar de vlooienmarkt-stapel, en een grote tas met allemaal troep ging naar de kliko.

Ook nog een cadeautje dat al een tijdje klaarlag: Een zitpoef voor jongste. Tweedehands gekocht. De hoes moet nog even gewassen worden. Da's niet zo makkelijk: Hij is gevuld met minuscule piepschuim-korreltjes... Ik voorspel een hoop troep. Bericht volgt!

P.S.: De poef is geleegd, en ja hoor, er vielen een hoop korreltjes naast. En dat spul is hartstikke statisch, dus laat zich ook niet zo een twee drie oprapen... Zucht. Maar de hoes is weer helemaal schoon! Hopelijk krijg ik het spul er weer zonder al teveel moeite in...
poef


5 opmerkingen:

 1. O ja, heel herkenbaar.. Ik heb hier een hele schap met kinderboeken. Leuk voor neeffies/kids van vrienden enzo. Beetje jammer dat ik veel te veel gekocht heb, kheb een aantal dingen al op Bol.com staan. Zelfde met kindercadeautjes. Dat doe ik nog niet weg, er zijn vriendinnen aan het 'proberen' dus als het goed is, kan dat tzt naar hen... :) Goed gedaan, zeg, die lege schappen, applaus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow jij hebt een drukke dag gehad :O maar wat een verschil zeg..verschrikkelijk die poef :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeg dat wel. Ik wilde eigenlijk nog een foto van "tussendoor" maken, toen al die spullen op ons bed lagen. Maar toen kon ik mijn foon niet vinden. Die lag namelijk onder al die troep! hahaha

   Verwijderen
 3. Goh, dat is weer lekker opgeruimd allemaal. Mooie lege planken, goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad. Er ontstaan echt lege plekken...☺☺☺ En nieuwe mogelijkheden.

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!