donderdag 19 april 2012

#95/365 Sjaals, Mutsen & Wanten

In onze woonkamerkast zit al maanden een hele grote bak vol met "nog-uit-te-zoeken-sjaals-mutsen-en-wanten". Het meeste daarvan gebruiken wij eigenlijk allang niet meer. Maar veel daarvan heb ik zelf gebreid, en dan is het extra moeilijk om weg te doen... 

Heb er een tijd heb ik ertegenaan gehikt. Maar vandaag was het zover. 

En dan wou ik ook echt weten wij allemaal hebben. De "nog-uit-te-zoeken-bak" was al goed vol. Maar ik heb ook nog alle sjaals van de garderobe in de hal, en van de garderobe in de bijkeuken leeggehaald. 

Mutsen, dassen en wanten voor een heel weeshuis...
Op het foto is het misschien niet goed te zien, maar we hebben hier te maken met een fikse bak: 56 x 38 x 30 cm.

De inhoud van deze handige schuifbakken...

dit dus - zit ook al op de stapel.


De step heb ik ook maar gelijk weer naar de schuur gebracht. En ook de plastic-zak. Daar zitten de skeelers in.  

Na een half uurtje driftig sorteren. En nog een half uurtje innaai-etiketten lostornen hebben we dit. Er is nog maar een bodempje in de bak. Dus...

probeer ik eens wat: en ja. Het past nu in een klein mandje (kindermaat mandje).

ook interessant: wij blijken naast een respectable hoeveelheid alleenstaande sokken ook een keur aan alleenstaande wanten te hebben...  Interessant genoeg zijn het allemaal wanten waar ik geen etiketjes met onze naam en tel. heb ingenaaid. Wat zegt ons dat...
In de schuiflades zit nu alleen nog wat wij daadwerkelijk gebruiken en wat ik nog even bij de hand wil houden. (Ik vindt het een erg koude april.) Over een paar weken past dat allemaal heel comfortabel in de bak, en kan het op zolder.

En de blauwe vuilniszak - die is in het echt ook veel groter dan de foto doet vermoeden - breng ik zometeen gelijk naar de kledingcontainer.

Over een paar dagen heb ik mijn 100e opruimklus... Ik heb zin om hier iets groots voor te bedenken. Iets dat echt zoden aan de dijk zet. Hm, hm, hm, wat zal ik eens gaan doen...?

6 opmerkingen:

 1. netjes hoor, oe je 100ste klus... humz tja ik weet niet wat voor jou groot is ;) maar ik hik tegen e logeerkamer aan hahah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een logeerkamer... heb ik helaas niet. Maar zou ik wel heel fijn vinden. Zou ik meteen een naaikamer van maken (en de logées verwijs ik naar de sofa hahaha).

   Verwijderen
 2. Is weer een heel ander gezicht.
  Uit ervaring weet ik inmiddels dat de 10ste een leuke dag is. Ik kijk nu vooral uit naar de dag dat ik klaar ben. Of de 365e, wat dan ook het eerste komt ;-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Of je bakt zelf een taart voor je 100e! Mag gevierd worden tenslotte! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw... wat een berg zeg! Fijn dat je die nu lekker uitgespit hebt. Hier in huis hebben we ook diverse singles... waar hun echtegeno(o)t(e) toch uithangen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat voelt dat lekker! En hiermee is de winter nu ook definitief opgeruimd?! Nou, onze jongste moet 's ochtends (en 's middags) 15 km. fietsen, en hij heeft dan nog wel een paar handschoenen aan...

  Dit heb je in ieder geval weer mooij voor elkaar gebokst, en tsja handschoenen zijn toch net sokken voor je handen, daar zit 'm dan de kneep ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!