zondag 29 april 2012

#105/365 Videos

Vandaag was de familie compleet en waren wij in de juiste stemming om de videos uit te zoeken. Buiten alle films, die ik de afgelopen dagen al op de gevoelige plaat had gezet (zie klusdag 100) kwam er ook nog een doos vol films van zolder.
Er verhuisden zeker 80 films van de kinderen in de DVD map. Dat scheelde al weer een hele doos vol hoezen. Die doen we weg. En 1,5 krat videos mochten weg. Bleef over: 1 map dvd's en een la kindervideos om te houden, en een mand vol films die wij nog een keer willen kijken en dan wegdoen. Volgens mij was er meer weggegaan als ik nog tijd had gehad om een "voorselectie" te maken... De kinderen roepen zelfs bij hele stomme, goedkope reclamefilmpjes van 15 minuten lengte met hun zieligste stemmetje: "Maar die wil ik houuuuuden....!"
Oh ja, en zelf heb ik maar een stuk of 8 banden, die ik graag wil bewaren. Dat is ook eens leuk om achter te komen: dat er gebieden zijn waar ik niet degene ben met de grootste verzamelwoede...
Het is me eigenlijk niet helemaal duidelijk hoeveel er nu weg is: Dat krijg je, als je geen foto's maakt. Maar geloof me: het ging echt met bananendozen tegelijk. En: We hebben geen films meer op zolder, alles is uitgezocht en gesorteerd.

6 opmerkingen:

 1. Bij de kringloop liggen video's momenteel voor 0,25 per band. Ze zijn nog snel weg ook heb ik gemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons kosten ze zelfs maar 10 cent per stuk! En vriend van me zei, dat hij de kringloop als zijn videotheek ziet, waar hij filmpjes voor 10 cent huurt, en daarna weer terug brengt.

   Verwijderen
 2. Dat ruimt op zeg! En je hebt meteen meer overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig, zo'n klus te doen als de hele familie paraat is. Zo heb je meteen overzicht in wat er weg mag. perfect toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lekker dat de bananendozen naar buiten gingen, geeft toch een lekker gevoel elke keer als er weer een stukje extra is opgeruimd.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!