zondag 22 april 2012

#98/365 Een Bureau-la
In deze la zit zo'n beetje alles wat ik bij de hand wil hebben als ik aan het naaien ben. Oftewel - dat is de bedoeling. Ondertussen durfde ik er amper nog iets in te doen, uit vrees dat ik het nooit meer terug zou vinden. Dus mijn belangrijkste gereedschappen lagen op de werktafel, en mijn la slipte steeds verder dicht:

geen overzicht meer in dit rommelige laatje
...tot vandaag: Het beproefde recept: alles eruit en ordenen. Er kwamen zeker 15 pennen uit, een hoop breispullen (die hebben ondertussen werkelijk een geordende eigen la!), knopen, spelden, centimeters, en nog meer knopen. Ik bleek ook heel veel toornmesjes te hebben. En zeker 3 tubes textiellijm ☺

Gelukkig passen de vrolijke mandjes, die ik bij de Blokker op de kop heb getikt, precies. Die ga ik als ladeverdelers gebruiken. Alle scharen en tangen passen precies in een mandje. De patches en opnaai-etiketten krijgen ook een eigen mandje. De knopen en veiligheidsspelden komen elders.

En ineens is alles weer overzichtelijk - en dankzij de mandjes ziet het zelfs heel vrolijk uit.
Het spoelendoosje - heb lang gezocht om een goed doosje hiervoor te vinden - kan achter de mandjes staan. Hetzelfde geldt voor mijn hamer.


Dit spoelendoosje leek mij ideeal, maar bleek totaal ongeschikt. In ieder geval voor mijn soort spoeltjes. Per vak kon er maar een spoeltje in, en die kreeg je er bijna niet meer uit. Nu ik een leuk spoelendoosje heb gevonden dat wél werkt, lag deze als miskoop in de la. Maar ineens heb ik een idee: als ik er nu kleine oorbellen in bewaar... ? 

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er goed uit. Dit soort laatjes ga ik ook nog tegen komen. Die mandjes is een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hoor, dat je alles weer kunt vinden. Dan ruim je het ook veel eerder op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk hè dat je nu ook weer een oorbellendoosje hebt... en natuurlijk een overzichtelijke lade... wat wil je nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil me graag als volger op je blog aanmelden, maar op de 1 of andere manier kom ik niet bij de link om volger te worden???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij moet het gewoon gaan. En ik heb ook regelmatig nieuwe volgers. Heb je geprobeerd op het blauwe blokje "Neem deel aan deze site" te klicken?

   Verwijderen
 5. Ik weet niet hoever je de opmerkingen teug leest, misschien komen ze als nieuw bij je binnen. Tot mijn stomme verbazing blijken tornmesjes STOMP te worden na langdurig gebruik. Dus, beste mesje houden, stompe eruit, ruimt toch ook op?

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!