woensdag 4 april 2012

#85/365 Plantenbakken

Ooit hebben wij deze plantenbakken opgehangen met de bedoeling er keukenkruiden in telen... Maar ik vindt de bakken en vooral ook de ophanging helemaal niet mooi.
Vandaag moest ik naar de Intratuin, voor ons grote  tuinprobleem: alle kanten in de buurt schijnen met elkaar te hebben afgesproken dat ze onze tuin als kattentoilet gaan gebruiken. Niet normaal!! Nu hoorde ik van een plant, die een geur verspreid, waar katten een hekel aan hebben.

links wat dorre taken van pogingen tot kruidenteelt. En maar liefst 3 thermometers op een kluitje...
In de rechter bloembak twee regenmeters... daar mag er zeker eentje van weg. De grote mag blijven staan,
want die kunnen wij vanuit de keuken lezen.
Deze plantjes schijnen later mooi naar beneden hangend te groeien... 
En enkele minuten later hebben wij dit: Beter toch? In het hartje zit vogelvoer, - de vogels zijn er dol op. Dus dat mogen zij nog opeten ☺
En dit werd mij aanbevolen om katten uit de tuin te weren... Het schijnt een succesquota van 85 % te hebben. Alleen bij katten die niet goed kunnen ruiken werkt het niet. Iemand ervaring ermee?

En het befaamde plantje waar katten van op de vlucht slaan... Ik moet zo lachen over het plaatje!! En de tekst: "Verpiss Dich"! Geweldig! 
En als iemand nog tips heeft wat wij tegen de katten kunnen doen... Graag!

P.S.: Ondertussen heb ik de "Kattenschrik"-korrels over de hele tuin verspreid. Een overheersende kruidige geur domineert nu in de tuin. Niet direct onaangenaam, maar eerder als een heel intense versie van een "Italiaanse Kruidenmix", of zo.

9 opmerkingen:

 1. oooh heerlijk he die plantjes weer in de tuin. Ik heb vandaag geraniums gekocht kmoet ook echt weer beginnen met opruimen. Na de pasen!! Dan ga ik weer verder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kat van onze buren gebruikt ons gazon ook altijd als 'toilet'. Elke dag moet ik het gazon 'aflopen' met zijn schepje om de kattendrolletjes te verwijderen. Slappe exemplaren zijn bijna niet op te scheppen en blijven plakken aan het gras : vies, vuil en totaal niet hygiënisch als de kleinkinderen buiten spelen... Het befaamde plantje waarvan katten niet houden hebben wij hier al jaren staan (meerdere exemplaren zelfs) maar dat maakt totaal niets uit : onze tuin is en blijft het uitverkoren toiletgebied. Mijn zus vertelde me onlangs dat ze eens gelezen had dat je koffiegruis, na gebruik, moet laten drogen en uitstrooien over de plaatsen waar je katten liever niet wil zien. Ik doe dit nu al enkele weken en de poes van de buren laat minder vaak 'iets' achter op het gazon. Volgens hetgeen mijn zus vertelde zou een kat het vervelend vinden dat het koffiegruis aan de 'kussentjes van haar voeten' plakt en dat dat irriteert. Dit zou de (wetenschappelijke ?) uitleg zijn van de werking vna het koffiegruis. In elk geval het proberen waard, ik vind de laatste dagen toch niet meer elke dag een kattendrol op het gazon.

   Verwijderen
 2. Dat klopt. Katten hebben een hekel aan die koffieprut aan hun pootjes. wij hebben zelf 2 katten en die poepen graag in het bos achter ons huis. Eén heeft wel de neiging om op een bepaald plekje in onze achtertuin te gaan liggen rollebollen. er staat daar een kiwiplant. Of de kat daar nu high van wordt?
  Ik ga ook weer even koffiedik sparen om daar te leggen, want de hele tuin is mooi geschoffeld, maar die plek is vreselijk geplet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb alles volgezet met planten, en waar de buurkatten graag hun toevlucht nemen (ja, ook bij ons!) heb ik de meest gemene prikplanten/bodembedekkers staan. Dat helpt.
  Of zelf een kat nemen, dan blijven ze ook weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, dat is een goede! Bodembedekkers wil ik al sinds de tijd dat de kinderen de tuinaarde veel aantrekkelijker vonden dan de zandbakzand... alleen de patriarch wilde dat steeds niet. Maar hij was het ook niet de de kattenpoep van de kinderhandjes moest wassen... Misschien dat het nu wel lukt om hem over te halen.

   Verwijderen
 4. Ah, hier weet ik ook iets over; Ooievaarsbek oftewel Geranium macorrhizum heeft blad met een geurtje (en 's zomers witte bloemetjes). Bij ons helpt dit wel aardig, al geuren ze in het voorjaar niet zo erg en komen de katten uit de buurt nog wel eens kijken.. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus dan moet ik nog een keer terug naar de Intratuin... Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 5. Wij hebben zelf een kat die gelukkig te dom is om te bedenken dat je ook over de schutting kunt klimmen dus hij komt alleen in onze eigen tuin. Maar ook daar wilde ik niet dat hij overal maar lukraak zijn behoefte zou doen dus ik heb ook ooit kattenschrik gekocht. Maar daar had hij niet echt boodschap aan. Koffieprut vind hij niet fijn maar als het toevallig op het enige plekje ligt waar zon is gaat hij er rustig midden in zitten met zijn pootjes. Wat ik nu heb gedaan is sateprikkertjes gezet op de plekken waar hij van mij niet mag graven omdat ik er gezaaid heb of jonge plantjes staan. Dat werkt redelijk. Maar goed, wij hebben wel een niet zo heel slimme kat dus of een slimme kat zich ook iets van stokjes aantrekt????

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn ouders hebben een apparaatje in de tuin die een pieptoon verspreid waar katten niet tegen kunnen, niet hoorbaar voor mensen.
  Kost ongeveer E40,- maar succes verzekerd!

  Groeten Marianne

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!