vrijdag 20 april 2012

#96/365 Uitbesteed klusje: sokkenla gerepareerd

Ik zie het als een vorm van luxe: een hele la vol feelgood-sokken. Sokken om op een koude dag op de sofa te lummelen. Of om 's nachts aan te doen, tegen koude voeten. En ik geb ze in alle soorten: bonte sokken uit de wereldwinkel, zelfgebreide sokken, sokken van glitterwol(de wol kwam van Ebay), sokken met ingebreide kralen (van een breiswap), 60er jaren-slaapsokken, angorasokken (lijkt als of daar een verwarming is ingebouwd!) uit de thuiszorgshop...

Maar de la was stuk. Iedere keer als ik hem open trok bleef de bodem van de la in het nachtkastje zitten, en de sokken vielen op de grond.  En het geheel liet zich dan ook niet meer terug proppen.

Nu was de Patriarch gelukkig zo vriendelijk om de la te repareren. Gisteren mocht ie uit de lijmtang, en kon ik de hele verzamelung er weer netjes  indoen.

Hier heb ik dan zelf niet zoveel aan gedaan... Een weinig moeite(voor mij dan)-groot-plezier kastje (-:


9 opmerkingen:

 1. Leuk hoe je zo bijstand krijgt van anderen in huis. Grappig hoe aanstekelijk zo'n project kan werken, hier was dat net zo!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zie dat er ook weer nieuwe mensen aan de uitdaging begonnen zijn... Leuk!

   Verwijderen
 2. Ik ben een kind van de jaren 60, maar ik had nog nooit gehoord van slaapsokken uit de jaren 60. Ik ben dus gaan googelen en kwamen weer terecht op jouw blog. Vandaar mijn vraag: Wat zijn slaapsokken uit de jaren 60?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga straks foto's maken, en die in mijn volgende blogbericht zetten.

   Verwijderen
  2. Oh kijk, hier zie ik al iets: http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-Knitting-Pattern-3-x-Cosy-Slippers-Bed-Socks-/110601575577?pt=UK_Crafts_Knitting_Crochet_EH&hash=item19c05e1c99

   Het model rechts boven!

   Verwijderen
  3. Nu begrijp ik wat je bedoelt. Leuk modelletje. Bedankt. En succes met je opruimen.

   Verwijderen
 3. hoi Ela, wat een leuke site en fijn dat het voor jou zo motiverend werkt. Hoe groter de berg troep, hoe meer je er tegen op ziet om het op te ruimen.
  Nog een tip: koop of krijg je iets nieuws, dan moet je gelijk een even zo grote hoeveelheid oude spullen opruimen. Zo blijf je in balans!
  Succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed toch :D beter iets als niets en nu is hij weer helemaal heel :D

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!