maandag 23 april 2012

#99/365 Deel 2 van de rommel onder de tafel

Ik las net mijn blog van vandaag terug, en nu valt mij op, dat er geen foto staat van de tafel. En het ging toch in eerste instantie om de tas, die onder de tafel staat. Eh, stond.
Zo zag het er vanochtend uit:

Mooi tafeltje vol troepjes, met daaronder een tas en twee dozen
De spullen op het bureau zijn van de Patriarch, daar mag hij zelf naar kijken. Hetzelfde geldt ook voor de boeken op het boekenkastje. Ik heb wel alles een beetje bij elkaar geschoven. En nu ook tas en doos onder het bureau weg zijn, kan ik tenminste weer fatsoenlijk stofzuigen en afstoffen. Was ook weer nodig...


Alweer een stuk beter zo, toch? 
Nu ik dit zo zie, vindt ik het best zonde dat wij zo een mooi tafeltje op de slaapkamer verstopt hebben. Temeer er op die plek zeker niemand aan gaat zitten schrijven. Het zou toch mooi zijn als het bureautje straks een mooi plekje in de woonkamer kon krijgen. (straks - dat is als ik een atelier heb, en als het hele opruim-proces klaar is).

Oh ja, en ik zag op DEZE BLOG een geweldig filmpje over hoe je plastic-zakken in kittige driehoekjes kan vouwen. De plastic-zakken opvouwen, dat doe ik ook heel regelmatig. Maar dan tot vierkantjes. Bij de driehoeken heb je het voordeel, dat je het uiteinde in kan stoppen. Zou blijven zij ook driehoekjes. Erg leuk vindt ik zoiets!! En heel toevallig hadden we nog een paar tassen vol verfrommelde zakken. Joepie, konden wij het gelijkt uitproberen.
gebruikte plastic-zakken vol met gebruikte plastic-zakken
De meiden vonden het heel leuk om mee te doen, en na een paar minuten Easy Origami was de berg plastic sterk in volume geslonken en getransformeerd tot keurig gevouwen driehoekjes. Mooi! Bedankt voor de tip, Cisca!

tot driehoek gevouwen plasticzakken
Normaal gesproken breng ik onze overtollige plasticzakken altijd naar de kringloop. Maar nu bewaar ik ze nog een paar dagen. Er gaat hier namelijk iemand "staan" op koninginnedag. Daar kan ik ze mooi meegeven.

Al met al was dit een hele productieve dag. En morgen dan DAG 100.
4 opmerkingen:

 1. netjes hoor :d ja dat filmpje zag ik idd ook zeker handig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer goed uit. Die van die plastic tassen is een goede tip. Daar ga ik zeker ook iets mee doen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, superleuk tafeltje. kan me goed voorstellen dat je dat liever in de woonkamer hebt staan, daar komt het vast beter tot z'n recht. dat wordt een mooie beloning tzt, als je huis zover is dat het tafeltje daar kan staan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig zeg, die opvouwtechniek! En het ziet er goed uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!