vrijdag 2 maart 2012

#62/365 Hoek in de slaapkamer

De klus van vandaag: de hoek in de slaapkamer! Achter het bed loopt een koof. Op de voorfoto zie je dat er een hele rits boeken staat. Het waren er nog meer. Ik had er een paar nodig voor het "op-kleur-sorteren" van gisteren ☺ Die hoek is echt een probleem: die boeken stoffen in no-time helemaal vol, en je kunt er haast niet bij om het schoon te maken. Onder het stapeltje zwarte kleren schuilt mijn paspop. Ook de vloer is daar erg lastig schoonmaken. Op de stoel een ongelofelijk hoge stapel van bladen. Allemaal gekregen, en nog bijna niks van gelezen. (Maar wel verscheidene keren afgestoft). Onder de stoel in de zwart witte tas zitten de "eenzame sokken".

erg lastig om schoon te maken...


Onder de stoel lag ook nog steeds de haardroger - die wordt bij ons zeer zelden gebruikt. Kan dus best zijn, dat die er al sinds kerst ligt. Naast de sokkentas ligt ook nog een plastictas...

met daarin de stofrestjes die zo mooi bij elkaar kleurden... hup terug in de stoffenkast.


en daarna ga ik de enorme stapel bladen te lijf. Wat is dat toch? Als ik  één blad koop, dan heb ik er compleet geen moeite mee. Als ik hele stapels leuke bladen krijg, dan lees ik ze niet. Volgens mij omdat ik dan niet weet welke ik al heb gelezen en welke niet. Dit stapeltje mag in ieder geval gelijk weg.
Achter mijn nachtkastje vond ik ook nog een emmertje met paasversiering... dat is waarschijnlijk verdwaald op weg naar zolder. Ook de paspop mag op zolder. Op de koof staat ook nog een mooi bord met daarop een hele mix aan sieraden, stenen en snoeppapiertjes (?), en een mandje met miniboekjes. De miniboekjes en de sieraden komen in de grote kast. Dat ga ik een andere keer uitzoeken. De stenen zet ik op het mooie bord.

Op de grond lag ook nog mijn wekker. Ah, daar was die. En toen was de hele hoek leeg, en kon ik gaan schoonmaken. Oh, en wat had ik een eer van mijn werk. Ik heb ook gelijk de ramen schoongemaakt. Het gordijntje ging gelijk in de was.

... en toen kwam mijn nieuwe boekenkast in het spel. Op de koof wil ik niets meer zetten.  Dat wordt vrijwel meteen een verschrikkelijk stoffige bende...
Alle overgebleven bladen (ik geef ze nog een kans) komen in de kast, en alle boeken van de koof en van mijn nachtkastje zet ik er ook in.   
Veel beter. Of de stoel er blijft, weet ik nog niet. Aan de andere kant van de slaapkamer staat er nog een stoel waar ik mijn kleren neer kan leggen... Maar dit is al stukken makkelijker schoon te houden. 
Ik ben best tevreden met het resultaat. Eens kijken wat ik verder nog in het nieuwe kastje ga bewaren.

Ik vindt wel de leidingen van de verwarming een beetje storend. Misschien kan ik nog iets verzinnen om dat een beetje te camoufleren... Iemand tips?

4 opmerkingen:

 1. Als je de leidingen zou schilderen, zouden ze al veel minder opvallen denk ik. Succes, ik kom vaak even bij je kijken, inspirerend vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanx ☺☺☺ Ik ga eens kijken wat voor soort verf ik moet hebben, die op koperen leidingen hecht.

   Verwijderen
 2. Een groot verschil hoor!

  De leidingen een kleurtje geven van de muren, vallen ze helemaal weg!

  Soms moet je leidingen eerst met een primer behandelen voordat je ze kan verven. Als de verf van het behang alleen in houtverf te krijgen is... in principe kunnen alle kleurtjes op metaal (heb ik me laten vertellen in het vorige huis), wit schijnt lastiger te zijn, hoewel ik het toch een keertje in de gang heb gedaan en er gebeurde niks... dus...

  O, ja... als je niet wil dat er op je muur verf komt.... even patroonpapier of zoiets achter schuiven... dat is namelijk héél dun, met schilderstape kan je het op de muur bevestigen. Ben je bang dat je verf er dan van de muur beschadigd/aftrekt... de tape een paar keer op je broek plakken en eraf trekken gaat de ergstse plakkerigheid eraf en blijft het patroonpapier toch plakken.

  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk ook de leidingen in de kleur van de muur.
  En wat de tijdschriften betreft, van de gelezen exemplaren een hoekje omvouwen of afknippen, dan zie je zo of je die al gehad hebt of niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!