zaterdag 14 april 2012

#91/365 ...en vandaag kwam Ma Flodder uit de kast


Vandaag mijn kledingkast aangepakt. Wie deze blog volgt weet dat het er al een tijdje aan zat te komen. En vandaag had ik genoeg moed verzamelt. Alle vakantiekleding is weer gewassen en gedroogd - maar nog niet gestreken/-vouwen - dus mijn kast is op het moment relatief leeg. Een mooi moment om te beginnen. En het was ook hoog tijd:

Een paar maanden terug heb ik met een kledingstyliste staan praten. Die mij erop attendeerde dat de plek waar mijn mouwen zitten in mijn nadeel werkten. "Hoe bedoel je?" zei ik. Ze nam me mee naar een spiegel om het te laten zien. De naad van de mouwkop zat op mijn bovenarm. Ze trok de naden omhoog, totdat ze gelijk liepen met mijn schouders...en ik had ineens een veel smaller silhouette. Ze liet de naden weer zakken, en ik zag ineens heel duidelijk dat het shirt mij optisch veel breder maakte dan ik was. En ze had nog een tweede eyeopener voor me: In plaats van vierkante shirts kon ik beter een langer variant kiezen, en absoluut geen ronde maar een V-hals. Dat strekt optisch, en ziet slanker uit. Daar zat ik dan met een kast vol vierkante, rondhals-shirts met de schoudernaden die zonder uitzondering tot halverwege de bovenarm kwamen, en mij het uiterlijk van een gemiddelde bulldozer gaven. Maar helaas had ik absoluut niet het budget om dat direct aan te pakken.

Bij de shirts die ik in de tussentijd heb aangeschaft, heb ik uiteraard geprobeerd deze tips op te volgen. Valt trouwens tegen om iets te vinden dat precies aan alle punten voldoet. Je bent toch afhankelijk van wat er op dat moment mode is. Misschien een idee om vaker iets voor mezelf te naaien...

Nu ben ik ook nog een paar kilootjes afgevallen (side-effect van het gezonder eten volgens Amber Albarda). En nu zitten de oude shirtjes werkelijk, zoals mijn moeder zou zeggen "à la sac". Als ik ergens uitgenodigd ben, heb ik steeds vaker de neiging om mijn jas aan te houden... Daarom hak ik vandaag de knoop door: de Ma Flodder-outfits mogen nu echt uit mijn kast verdwijnen.

Aan de slag dus, en alles tegen het licht gehouden. Letterlijk. Een deel van de shirts had vlekken die er niet meer uitgaan, die konden gelijk in de afvalzak. De rest verdeel ik in: "kledinginzameling", "nog repareren", "feestkleding", "sportkleding". Na enig wikken en wegen kwam er nog een stapeltje bij van stokoude, oudgelubberde feelgood-truien. Aan die ben ik gehecht.

zo zag het er voor de vakantie uit... 
ook before - helemaal vol, als ik een hangertje wil pakken, dan valt er ergens anders iets naar beneden...
onderkant kast before

Nadat alle kleren en kleerhangers uit de kast waren, valt ook het chaos op de kastbodem op. Schoenen, tassen, toilettassen (waren voor de pasen onvindbaar...) goed door elkaar gemixt op de stoffige kastbodem.

schoenen en tassen door elkaar op de bodem van de kast


dit stapeltje mocht blijven. Nadat ik de foto had genomen gingen er trouwens nog 3 shirts van weg. 
na een strenge selectie mag dit alvast allemaal weg: de zwarte zakken gaan naar de kledinginzameling.  De oranje plasticzak  gaat in de kliko, in de plasticzak rechts zitten lege plasticzakken (vraag me niet wat dit in mijn kledingkast te zoeken heeft...)


En zo ziet het nu uit:
ik had nog een ophangbare schoen-organizer.


Op de plank: de broeken. Alle Shirts en topjes op hangers

Voila, het voorlopige eindresultaat. Ziet er best weinig uit...  Als je bedenkt dat dit al mijn zomer-, winter- en sportkleding is.

Maar ik moet ook nog strijken, en daar zit ook nog het een en ander van mij tussen...  To be continued.

Op naar de Washy Mountains... Whoooaaa

7 opmerkingen:

 1. WAUW, wat goed! En ja, als je tips hebt gekregen, kun je beter selecteren. Mag je nu als beloning ook wat nieuws kopen voor jezelf?

  Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik zal wel moeten ☺☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge, die kast ziet er opeens heel anders uit! Viel het achteraf mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... het speelde wel een rol, dat ik de kastopruiming in gedachten al een aantal keren had "doorgespeeld". 't Was dus niet helemaal zonder nut, dat ik dat klerenuitzoeken zolang voor me uitschoof...

   Verwijderen
 4. Oh help.....ik vind je echt keistoer dat je je durft te wagen aan die berg strijkgoed....ik vind je superstoer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx ☺ Heb ondertussen een flink gat geslagen in de wasberg. Gelukkig is het niet allemaal strijk, maar ook veel vouw. En omdat ik mijn kritische blik nog niet heb uitgezet verdwijnt er zo nu en dan nog iets in de kringloopzakken en in de "nog-repareren-bak". Dat scheelt weer.

   Verwijderen
 5. wauw........ idd, applaus, wat een klus, wat goed gedaan! tja, als je je ergens niet prettig in voelt, dan draag je het niet. dus dan kan het net zo goed weg. en als je de aanbiedingen in de gaten houdt, zoals bij het Kruidvat enzo, dan kom je vast wel shirts e.d. met V-halzen tegen. :) ik heb trouwens een warm vest, dat draag ik over mijn huispak/jeans/shirts. ik had nog een lekker warme trui, met kol, heerlijk... maar daar zat een verfvlek in en toen ik 'm laatst aanhad, voelde ik me zo smoezelig... niet fijn, dus in de zak! fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!