donderdag 5 april 2012

#87/365 Stoppen met haren verven

  Maanden heb ik zitten dubben. Vandaag dan eindelijk de knoop doorgehakt: Ik stop met mijn haren donker te verven.

  Al heel vroeg begon mijn haar grijs te worden. It runs in the family... Niks aan te doen. Verven dan maar. En dat deed ik. Jarenlang. Maar ik merk dat ik het nu zat ben. Meer dan zat. Iedere keer zoveel tijd kwijt. Dat gepruts in de badkamer iedere keer. Spetters op de voegen en deuren - die ik vaak in eerste instantie niet opmerk. Totdat ze donker geworden zijn, en dan is het te laat. Met elke verfbeurt lijkt de badkamer lelijker te worden. En dan steeds de angst dat ik per ongeluk een stuk oversla. En dan komt er een windvlaag, en zonder dat ik het doorheb komt er Cruella de Ville tevoorschijn...

  Voor grijs haar vond ik me steeds nog te jong. Ik zag het al voor me: dat ik de kids van de peuterspeelzaal op ging halen, en dat ze dan zeggen: "Kijk eens lieverd, daar komt je oma al". Brrrr. Maar ondertussen zijn we een paar jaar verder, en maak ik me eerder zorgen over al die rommel die in haarverf (en andere producten) zit. En ik moest ook steeds vaker verven. Hoe grijzer mijn haar wordt, hoe duidelijker je de uitgroei ziet. En in mijn geval verschijnt de landingsstreep al na 2 weken...

  Ondertussen ben ik wel toe aan een andere oplossing dan er steeds maar met donkere haarverf overheen te verven. Eigenlijk ben ik best benieuwd om te zien hoe mijn haar er nu zonder verf uit zou zien. Maar ja, hoe stop je met verven? Da's pas afkicken. Cold Turkey? Gewoon uit laten groeien? Nee, met zo'n groot contrast tussen natuurlijke en geverfde kleur zou ik eruit zien als een omgedraaide Gert Wilders.

   Vandaag heb ik eens bij de kappersacademie geïnformeerd. Ik dacht, de begeleiders die daar rondlopen weten hier vast alles van. En  inderdaad! Vijf uur later liep ik bij de kapper naar buiten met

   a) een leuke coup de soleil, die de uitgroei direct al verdoezeld. (Was ik zelf nooit op gekomen)
   b) met een enorm gedurfd kapsel (geen bejaarde durft zo naar buiten ☺)
   en c) met een plan-de-campagne op zak, die mij binnen een half jaar richting natuurlijke haarkleur brengt van waaruit ik kan besluiten of ik het naturel of toch liever blond wil - en dat zonder dat ik tussendoor voor gek loop.
    En het ruimt nog op ook: de plek waar ik normaal mijn haarverf-voorraad (ik koop altijd grote voorraden goedkoop in) opberg kan ik voorlopig voor andere dingen gebruiken.
    Tot nu toe kreeg ik allemaal positieve reacties op mijn "nieuwe kop". Dus mijn dag kan niet meer stuk!

    Eén pakje verf heb ik nu nog staan... en ik weet al wie ik daar blij mee kan maken. Dus dat was dan mijn opruimactie van vandaag.

    4 opmerkingen:

    1. Wat goed zeg dat je even de kappersacademie bent ingewandeld, want aan een coupe-soleil denk je als leek niet zo snel als oplossing voor je landingsbaan!

     Als je naar blond gaat, zul je ook minder contrast hebben en niet binnen twee weken weer naar de verf hoeven grijpen... veel plezier van je nieuwe coupe!!

     BeantwoordenVerwijderen
    2. ooh ik ben zo benieuwd hoe het eruitziet.Kun je geen foto plaatsen????

     BeantwoordenVerwijderen
    3. Strakke actie die je veel oplevert! Tijd, ruimte, rust. Gaat het daar niet om?!
     Dit gaat echt een stap hoger dan het opruimen van haarverf of schoonmaken van voegen.

     BeantwoordenVerwijderen

    Hey, wat leuk! Een reactie!!