maandag 30 april 2012

#106/365 Koninginnedag - zijn we er nu wat mee opgeschoten, of niet?

Hier hebben wij al weken naar toe geleefd: Koninginnedag. Alles wat ik de afgelopen 4 maanden (wacht eens even, klopt dat wat ik schrijf...? Ja! Wow, inderdaad, ik ben al 4 maanden bezig!) uit heb gesorteerd, en wat nog verkoopbaar leek, hebben wij al die tijd op de overloop bewaard. Dozen-stapels, die steeds hoger werden.

Nu ook de films zijn uitgezocht (een paar waren geschikt voor de verkoop), konden wij met de spelletjeskast aan de gang gaan. En wat ik niet had verwacht: er mocht wat weg. Best veel zelfs! En toen ging de telefoon. Mijn schoonmoeder. Of wij gingen stáán. Ja, wij gingen  stáán. Of zij ons wat mee mocht geven. De Patriarch sprong in de auto. Spannend, waar zou hij deze keer mee naar huis komen. Vorig jaar had schoonmoeder 8 strijkijzers over. Geen typefout: 8 (!). Die hebben wij allemaal verkocht. Deze keer waren het met name lapjes, kookgerei, en keukenspullen. We hebben alles in dozen verpakt, en toen gisteravond dit klaargezet:Zeven uurtjes vrijmarkt later hebben wij 57,95 Euro verdient, en we kwamen terug met dit:
Maar volgens de patriarch moeten wij voor de goede orde ook een foto laten zien van wat er écht allemaal mee terug kwam. Dus incl. onze nieuwe aankopen...Ja, dan hebben we dit... Dochter een kocht een kinder-fatboy (voor 2,- Euro!), dochter twee vond een discobol (1,50 Euro) - die zij al heel lang wil hebben. We vonden een paar kledingstukken voor de kinderen. En dan had ik ook nog een hele boodschappenlijst van mijn zus gekregen. En ik ben voor haar ook nog best goed geslaagd.

Ervan uitgaand, dat de nieuwe aankopen moeiteloos een eigen plek krijgen, hier in huis; en de spullen van mijn zus binnenkort haar kant op gaan, denk ik dat wij toch heel goed geslaagd zijn in onze opzet: veel spullen kwijtraken.

En wat met de rest...? We gaan het straks allemaal uitzoeken. Het meeste zal wel naar de kringloop gaan. Een paar dingen naar Marktplaats. En een paar dingen bewaren wij voor de vlooienmarkt op school.

En genieten van de lege overloop - voor zolang het duurt: ik ga uiteraard vrolijk door met opruimen, en het is de perfecte sorteerplek!5 opmerkingen:

 1. En maar liefst bijna zestig euro!
  Goed hoor.
  Ik ben ver gebleven van allerlei vrijmarkten. Voor ik er erg in heb, koop ik anders weer van alles, terwijl ik echt nog genoeg in huis heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou dat is netjes toch :D heel goed hoor ik ben wel over wat kleedjesmarkten gelopen maar was weinig.. was hier veel chaos helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toch lekker verdiend met dingen die anders weg hadden gegaan.... netjes hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk, dat is leuk opruimen. Er nog lekker wat geld aan overhouden ook. Wij hebben dit ook jaren gedaan, maar zijn nu lekker zelf over de vrijmarkt gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk hebben wij gisteren ook weer het nodige gekocht. Maar dat zijn spullen waar wij echt blij mee zijn, en die wij nodig hebben. En er gaat weer geld naar de vakantie-rekening. Ben al aan het kijken naar leuke reisjes...

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!