dinsdag 24 april 2012

#100/365 Dag 100 - Videos, Videos, Videos en DVD

Ja, ik had het al gezegd: Dag 100 zal hier niet ongemerkt voorbijgaan. Ik was van plan om op de 100e opruimdag een fikse klus te bedenken. Iets wat echt zoden aan de dijk zet. En ja, ik heb iets gevonden.
Wij hebben namelijk nogal wat video's in huis.

Bijvoorbeeld deze mand. Vol met video's en DVD's
Alleen deze mand of misschien 2 zulke manden vindt ik eigenlijk een voldoende hoeveelheid films in huis.

Een la vol kinderfilms...
Een hele plank vol, met "berg" 
 
in de slaapkamer...... en nog een paar meter in de slaapkamer. Dit is trouwens een dubbele rij. En op de achterste rij liggen ze ook nog bovenop...

Ik haal alle planken, manden en lades leeg, en leg alles op de sofa. Niet normaaaaal..... We kunnen wel een videotheek beginnen. Als ik zoiets bij anderen zie, dan denk ik: hebben die mensen dan geen leven? En nu blijk ik zelf in een huis te wonen war het uitziet alsof wij geen leven hebben.
Dit is niet mals... en dan te bedenken: op zolder staat nog meer!!!! Arrrgh
En het ergste: op zolder schijnen nog een paar dozen met films te staan....!!!!! Gelukkig zijn de meeste video's niet van mij maar van de Patriarch. Maar ook hem zie ik uiterst zelden films een tweede keer kijken. En wat te denken van al die horror-films? Vindt ik niet prettig om in huis te hebben. Al helemaal niet met opgroeiende kinderen.

Psychiater al gebeld?

Nou, al deze films gaan wij de komende dagen met z'n allen uitzoeken. De DVD's die wij gaan houden, gaan wij sowieso uit de hoezen halen, en stofvrij in een mapje bewaren. Dat scheelt in elk geval heel veel ruimte. En wellicht moeten wij een limit stellen aan de hoeveelheid films, die wij p.p. gaan houden.

Wat vinden jullie een normale hoeveelheid films voor een kind/volwassene?


6 opmerkingen:

 1. hihi, dit is idd best veel. hier heb je de komende dagen nog wel lol van. maar dat wordt vast een leuke klus, enjoy! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan ik een pasje krijgen? Om te lenen?

  Het is inderdaad best een forse hoeveelheid. Wij hebben al aardig wat films naar de kringloop gebracht. De kinderfilms - die inmiddels ook niet meer in de la pasten - heb ik gedeeltelijk in een kast boven gezet. En na een tijdje ruilen we ze weer, dan zijn ze ineens veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelooflijk... wat een hoeveelheid. Jullie hebben wat te doen de komende dagen(wel even goed kijken wanneer je welke films gaat kijken;)En ja, wat is een normale hoeveelheid??? Volgens mij moet je gewoon kijken of een film nog wel leuk is om nog vaker te zien. En een goede tip is in ieder geval om een aantal films eerst op te bergen en dan later om te wisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow videobanden heb ik geloof ik niet eens meer maar dvd`s oei,..... daar houd ik me mond maar over :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En eigelijk is mijn aandeel bijna alles wat van Stephen King verfilmd is en de SF serie B5.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hadden zelf een jaar geleden 100 video's. Tijdens m'n 'kastjes per dag' zijn er 80 weggegaan. Later was de videorecorder stuk en is de rest weggegaan. Nu hebben we ongeveer 30 dvd's en meer wil ik er ook niet bijkopen. Dan huur ik er nog liever eentje. Gefeliciteerd met dag 100!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!