dinsdag 10 april 2012

#88/365 Paasbreak & Verstelwerk

Wij zijn met Pasen een paar dagen naar mijn familie gegaan. Ik heb wel elke dag een kastje gedaan... bij mijn moeder in huis. Niet mijn huis, dus: geen fotos. Maar wel een klein verslag: Ik heb een la, en drie vakjes in haar keuken gedaan. Een vak met pudding en sausjes, een vak met thee, een vak voor koffie etc. En een hele la met allemaal bloem, pasta etc. Het was eigenlijk niet echt heel veel werk, want bijna alles was ruim (!) over de datum. Hoe dieper ik voordrong in de kastjes, hoe ouder het spul... De oudste houdbaarheidsdatum die ik vond was houdbaar tot 1997. In het koffievak zaten vooral lege verpakkingen voor zoetjes, en voor cappuccino. En in de la was een of andere olie omgevallen. Tja, dat kon ongeveer allemaal direct weg. Interessant was, dat sausjes, soep en vanillesuiker allemaal in bakjes zaten, die in mijn handschrift gelabeld waren. Dat heb ikzelf dus jaren geleden (voordat ladeverdelers en labelmakers waren uitgevonden) al een keer voor haar gedaan! (Ha! Het heeft dus altijd al in mij gezeten!!). In totaal gingen er 3 vuilniszakken naar de kliko, die meteen al voor 2/3 gevuld was. Zeer bevredigend. Moeilijker was het om niet gewoon alles gelijk weg te doen. En de overgebleven spullen zo te draperen, dat het niet meteen opvalt, dat er heel wat weg is. Maar ja, het was niet de bedoeling om haar van streek te maken. En met veranderingen kan zij niet meer zo goed omgaan. Maar de camouflage lukte wel aardig.

Nou, Pasen is weer achter de rug. We zijn weer terug thuis. En vandaag ben ik dus tussen de kinderen/kofferuitpak en vakantiewas verdergegaan met het verstelwerk, dat geduldig op mij zat te wachten:

Dit was het stapeltje vanochtend

Tot nu toe heb ik: 1 lus aan een handdoek gemaakt, 1 ophanglus vastgezet, 2 lussen aan rugzakken gerepareerd, 2 scheuren in broeken gerepareerd, 1 T-Shirtzoom gemaakt, 1 uitgescheurde binnenzak van een jas gerepareerd, naden in een toverhoed (verkleedkleding) gerepareerd, 2 schouderriemen van rugtassen weer vastgezet, een etikett weer vastgezet, 1 riem gerepareerd en 1 uitgescheurd onderhemd gemaakt.

en dit is nu nog over
En de rest past nu ruim in de box... Morgen verder!

3 opmerkingen:

 1. Morgen begin ik aan mijn verstelwerk, het ligt er al maanden. Tip voor handdoeken: daar maak ik meerdere lussen aan, aan keukenhanddoeken zelfs vier, zo hangen ze niet altijd aan dezelfde punt. Bevalt me heel goed. Succes verder met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, grappig, dat doe ik ook: aan gastendoekjes zet ik boven en onder een lus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, die foto's waarbij je je werk ziet minderen !
  Ik ga vandaag maar eens twee knopen aan een overhemd zetten.

  Groetjes, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!