vrijdag 27 april 2012

#103/365 Soms zit het tegen...

Dat hadden wij nog niet: dat ik iets opruim, het huis uitwerk en erover blog... en vervolgens komt het hele opruim-project als een boemerang terug. Op dag #101/365 jubelde ik, dat de drie grote dozen nu eindelijk uit huis zijn... Vandaag kwam de postbode en bracht twee ervan weer terug. "Retour Afzender" Pardon? Ik was helemaal overrompeld en accepteerde de terugzending, denkend "heb ik het adres er verkeerd opgezet?"Maar toen de postbode weg was checkte ik het adres... Was helemaal correct. Wat moet die shit? Zit ik weer met die mega-dozen.

In plaats van mij te wijten aan mijn klus van vandaag: (stof en ander textiel uitzoeken - met extra stok achter de deur: het goede doel komt vanavond persoonlijk langs om het op te halen), moet ik nu bellen, mails doorploegen en proberen te achterhalen wie dat gedaan heeft en waarom? Nee, niks daarvan. Ik heb alles precies zo opgestuurd als afgesproken, en dat heb ik zwart op wit. Ik stuur de hele handel weer op. En als ze het weer retour sturen, dan weiger ik het gewoon. Wel balen dat ik nu nog 2 x naar het postkantoor moet. (Mijn kennis durf ik nu niet nog een keer te vragen om mij te helpen...)

En dan maar hopen dat ik zometeen met als de kids weer om me heen hupsen, nog wat textiel uitgezocht krijg... Zucht.

P.S.: Zo ging het verder: Ik probeerde dus de pakketten nog een keer te versturen. Met het voornemen om ze nu te weigeren, mochten ze nog een keer terugkomen. Maar wat schetst mijn verbazing: ze hadden ondertussen het antwoordnummer geblokkeerd. Daar kwam ik achter op het postagentschap. Ik had me af laten zetten met het pakket, en moest eigenlijk gelijk door om de kinderen te halen. Werd mij verteld dat ze het pakket niet mogen aannemen. Ik zag me al met het enorme pakket (8,5 kilo!) naar school zeulen, en vervolgens met drie (!) kinderen op sleeptouw helemaal terug naar huis. Gelukkig had de postmeneer tijd om naar het verhaal te luisteren, en mocht ik het pakket achterlaten. Later ben ik teruggegaan met het gewone adres. De postmeneer voerde het adres in... En hoe is het mogelijk: Ook dat adres was geblokkeerd(!). Gelukkig was er ook nog een postbusadres, en dat ging wel. Tegen betaling, welteverstaan. Weer later ben ik dan nog met het tweede pakket op stap gegaan. Gelijk naar het "ongeblokkeerde" adres. En natuurlijk nog een keer 6,75 Euro betalen.

Ik moet niet vergeten, de buren te waarschuwen dat zij eventjes geen pakketten voor mij moeten aannemen, als ik afwezig zijn (stel je voor dat pakket drie ook nog terug komt...). En dan hoop ik nu toch echt, dat ik deze klus nu grondig en blijvend heb opgeruimt. 

8 opmerkingen:

 1. Oh, dat is inderdaad balen!
  Succes met het gezeul naar het postkantoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jeetje zeeg :S dat is balen :S:S ik hoop dat je het opgelost krijgd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even meedenken: heb je je eigen adresgegevens goed afgeplakt, voor je het terugstuurde? Ook de codes etc? Want ik heb het gehad met post die ik retourstuurde dat ik het ook weer terug kreeg, omdat de post de "code" van mijn adres bleef lezen en het daarom weer bij mij bracht. Veel succes en mail "ze" anders dat je ze drie maanden de tijd geeft het te komen of te laten ophalen en dat je het daarna weggooit. OF is dat te kort om de bocht? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat was het niet. Er zat een sticker op: "Retour Afzender". En er kwamen maar twee pakketten terug van de drie. Ze hebben dus eentje opengemaakt en daarna de andere twee doodleuk geweigerd. Daarom was ik ook zo pissig.

   Verwijderen
 4. He jakkes, balen zeg. Maar wat Lariks zegt is zeker waar. Ik heb dat ook al eens gehad. Hoop dat het toch allemaal lukt en dat je geplande opruimwerkzaamheden nog door gaan. En anders..... morgen weer een dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat was het niet. Zie ook mijn antwoord aan Lariks. Heb ondertussen de pakketten verstuurd. Ik schrijf nog een P.S. over hoe het verderging in het Blogbericht. Zie boven

   Verwijderen
 5. Dat is echt een heeeele rare gang van zaken. Als dit een soort goed doel moet voorstellen, vind ik dat ze zich wel heel raar gedragen. Ik vind het bijna oplichterspraktijken, om jou op te laten draaien voor de kosten van het terugsturen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, niet waar? Nu hou ik echt alles voor mogelijk... Toen ik gisteren naar huis kwam zag ik mijn man met een briefje van de post in de hand, waar opstond dat wij een pakket zelf moeten ophalen, omdat wij niet thuis waren. Ik dacht meteen sh*t... Maar gelukkig ging het om iets anders. Phhh.

   Het geld krijg ik wel terug, dat trek ik als administratiekosten af van de volgende collecteopbrengst. Maar toch.

   Verwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!