donderdag 28 februari 2013

#243/365 Dag 4 en boeken uitsorteren

Ik ben zowaar al bij dag 4. Al vier dagen lang een pluisvrije vloer en trap - dat valt mezelf dan nog het meeste op. En de vroege ochtend verloopt ook soepel, omdat het meeste gewoon voorbereid is. Het ontbijt met alles erop en eraan was vandaag in maar 47 minuten geregeld. (wie  's ochtends met een glas sap nemen en een bakje cornflakes klaar is, die zal hier wel van schrikken ☺). Ik heb dan ook maar gewacht met vaat en was, totdat ik het huis voor mezelf had. Dat is gewoon beter zo - of ik moet echt een half uur eerder opstaan. Dat kan natuurlijk ook. 

Vandaag kwam ik niet zo goed op gang. Stiekem wilde ik het liefst met heel iets anders beginnen. Maar ja, dan blijft het allemaal liggen. Dat kennen we wel... dus tanden op elkaar en beginnen. Ik had nog wel een gezichtsmasker liggen. Dat was de 2e helft van het setje waar ik laatst aan was begonnen. Da's toch leuk... kan ik twee dingen ineen doen. Terwijl ik aan de slag ga kan dat spul weer mooi inwerken...  En heb ik lekker toch nog wel "iets anders" gedaan ☺ 

De was stelt trouwens verrassend weinig voor, als je er elke dag een paar minuten aan besteed. Ik kan steeds beter inschatten hoelang de kruimeldief het doet. Dat stelt dan ook gelijk paal en perk aan de tijd die ik aan dit onderdeel besteed. 

...überhaupt draait het bij mij heel veel om tijd. Ik merk dat er heel veel tijd "wegsijpeld". Dat wil ik helemaal niet. Dus sleep ik heel de tijd een kookwekkertje met me mee. Hoelang duurt iets? En hoeveel tijd wil ik eigenljik aan iets besteden? Sommige klussen duren gewoon lang. Veel langer dan je denkt. Daar moet je gewoon bewust van zijn (en niet achteraf denken "ik heb alleen maar was opgehangen, en gekookt en dus helemaal niets gedaan..."). Andere dingen kun je bestwel naar je hand zetten.  Bijvoorbeeld: als ik de was op wil hangen in de tijd dat er op tv reclame is... Dat lukt meestal wel. 

Wie ook met een wekkertje aan de slag gingen: de auteurs van dit boek:


Morgen ga ik dus voor het eerst "de wekelijkse schoonmaak" doen. Vandaar dat ik de vakliteratuur erbij pak ☺ ☺ ☺

Eens kijken: de woonkamer doen ze bijvoorbeeld in 22 minuten en 10 seconden. We zullen zien hoelang ik er morgen mee bezig ben. 

Vastwel langer - ik ben natuurlijk ook niet gestart met een brandschoon huis (hetgeen beter was geweest...). Wel heb ik vandaag alvast een voorschot genomen op hetgeen morgen op mijn programma staat: De kamer van dochter 2 heb ik (wilde ik eigenlijk niet, maar ik het het idee: als ik het niet doe, doet niemand het...) vandaag dan toch maar opgeruimd. Anders had ik er morgen met geen mogelijkheid kunnen dweilen... Maar ik zit er serieus aan te denken om er een puntje aan mijn ljist toe te voegen: - samen kinderkamers 5 minuten opruimen 

De afdeling papier bevatte vandaag ook een aantal boeken die ik op bol.com heb gezet. Die stonden al een tijdje klaar naast mijn bureau. Uiteraard met inachtneming van de tips die ik eerder hier heb geschreven. En er is ook nog een andere stapel met kansloze boeken... Als die op koninginnedag niet weggaan (als er nog een vrijmarkt komt... ) kunnen die naar de kringloop. 


Oh ja, en aangezien het beddengoed morgen ook aan de beurt is - en ik als het even kan ook dat beddengoed niet in de woonkamer wil laten drogen - heb ik toch maar de monteur gebeld, om naar onze droger te kijken. Hij kwam vrijwel meteen en is nu bezig. Ik hoop echt dat hij 'm kan maken...6 opmerkingen:

 1. Wauw wat heb je goed de vaart erin! Je wordt zo een superhuisvrouw wiens huis spik en span is en waar we stiekem een beetje jaloers (en trots) op zijn. Goed dat je de monteur hebt gebeld, weer een stapje gezet. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... nou, voordat ik een superhuisvrouw wordt, moet er nog veel gebeuren hier... ☺ ☺ ☺

   Verwijderen
 2. oooh dat is een goeie, het half uur papier besteden aan boeken die weg kunnen! Ik heb nog 2 kratten staan die op www.mijnboekwinkeltje.nl moeten komen-maar die moet ik handmatig invoeren. Een half uur is dat behapbaar.

  Verder kan ik niet elke dag overal een vinkje zetten omdat ik op kantoor werk. Maar het meeste lukt toch vrij aardig gelukkig!

  Je doet het super goed en ik hoop dat je droger gemaakt kan worden!

  Groetjes, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's een goede de kookwekker meenemen en eens kijken hoe lang de werkelijke tijd is van een "klusje". De was ophangen tijdens reclames is een hele goeie, want ik vind die tijd die ik daaraan besteed eigenlijk maar zonde van mijn tijd :)

  Vakliteratuur om je huis schoon te krijgen Hm... is misschien ook wel iets voor mij, wordt het misschien ooit nog wat :)

  Groetjes, Collie

  P.S. doet je droger het?? Ik hoop het voor je, want met al die lange lappen in je woonkamer wordt het er niet gezelliger op.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!