vrijdag 15 februari 2013

#231/365 Computerhoek

Gisteren boog ik mij nog eens over de vraag welke huishoudklusjes IK essentieel vindt voor de dagelijkse routine. Ik kwam erachter, dat er dingen zijn die niet helpen als ik ze niet 's avonds doe. En andersom. Dus ik heb het opgedeelt in avond en ochtend klussen. En de hoop is dat ik tussenin andere dingen kan doen zonder steeds te denken: dit moet nog en dat moet nog... En het zijn er (met een beetje clusteren her en der) 12 geworden.


Ochtend:
-          luchten
-          vaatwasser leeg
-          ochtendcheckup kamers en sanitair met kruimeldief en doekje
-          bedden opmaken
-          was afhalen/vouwen/wegleggen  natte was ophangen
-          ½ uurtje iets met papier/rekeningen etc. (stapel, prikboord, koelkast) doen

Avond:
-          afval keuken buiten
-          opruimrondje
-          stofzuigen beneden
-          aanrecht, tafel, fornuis en vaatwasser aan
-          broodtrommels vullen, koffie op scherp, brood (en evtl. iets anders) uit de vriezer halen
-          wasmachine aan

En dan lijkt het me handig om hier beperkte tijd voor af te zetten. Zeg: 3/4 in de ochtend en in de avond 1 uur, of zoiets. Want anders ben ik zo weer uren bezig...

1 x per week dan een schoonmaakdag met bovenstaande plus wat grondiger + extra klussen

-          badkamer + wc boven grondig
-          wc beneden grondig
-          afstoffen
-          alles grondig zuigen
-          alles dweilen
-          extraklus: ramen / beddengoed / koelkast
-          alle afvalemmers legen en schoonmaken
(dit is nog niet compleet, hoor)


En deze lijst moest dus vandaag in premiere gaan. Maar ja, de kinderen waren al vrij. En natuurlijk sliepen ze niet uit. En ze gingen steeds daar spelen waar ik net iets wilde gaan doen. En als ik dan heel ergens anders heenging, dan begonnen ze meteen ruzie te maken. Zucht.

Op een gegeven moment bleef het spelen hoofdzakelijk in de woonkamer. Dus ik besloot in de keuken bezig te gaan om wat ruimte te scheppen. In de PC-hoek namelijk.

Computer Hoek before
Links naast de tafel staan PC en printer op een extradiepe plank. Die was nog berekend op de vorige (veel grotere) PC. Daaronder staan 2 rijen grotendeels lege ordners en bakken. Het basisidee was eigenlijk dat de tafel in de kast schuift. Hetgeen weer 30 cm scheelt. En omdat het toch wel zonde is om lege ordners op een a-locatie te bewaren, besluit ik dit weer terug te draaien. Dan hoop ik iets meer plaats te kunnen creeren voor de bak met cadeau- en pakpapier (helemaal rechts).

hier heb ik de onderste planken al uitgehaald
Eerst haal ik de onderste planken eruit. Dat leid tot interessante ontdekkingen: Ten eerste waren lang niet alle ordners leeg (oeps), en ten tweede zie ik een wel heel vreemd allegaartje op de grond liggen:
- een lege verpakking van fietsverlichting
- een boek over baby's met allergieen (??)
- een beschimmelt chocolaatje van een merk dat wij in geen maanden in huis hadden
- twee grote scherven van een bierfles die ooit was gevallen
- de gebruiksaanwijzing van een tamagochi
- een notitieblok
- mijn galahandtas (o.k., die had nog geen eigen plek, maar om 'm hier te vinden???)
- mijn muts, die ik al twee weken kwijt was (ts)
- en het lijk van wat de grootvader aller spinnen geweest moet zijn

... en dat ondanks dat ik steeds onder de kast stofzuig.... 
Nou ja... Voortaan kan ik misschien beter met een kooklepel of zoiets onder de kasten gaan. 

Nadat ik de PC eventjes op de tafel had geschoven was de diepere plank aan de beurt. Maar die zat weer vastgeschroefd. Zouden de 2 kruisschroevendraaiers van laatst hier nog ergens in huis rondzwerven...?  Nee, ik zie ze nergens. Dan liggen ze vast weer in de gereedschapskist in de schuur. Maar nee, daar ligt er geen een. Help. Ik ga in de laatjes rommelen en ergens lag er nog eentje. Gelukkig, hij past nog ook ☺ 

Dus de diepe plank eruit, gelijk een smalle (uiteraard ontstoft en grondig schoongemaakt) terug. De PC erop. Hm, jeetje wat een hoop kabels. 

Nu kan ik de tafel onderschuiven. Maar daarvoor moet ik de tafel een heel stuk naar voren trekken. Hier had ik geen rekening mee gehouden. Maar in de ruimte die ontstaat past wel precies  de cadeaupapierbak. Voordeel van een nadeel ☺

De kinderen zijn ondertussen in hun spel verdiept. Mooi: Ik verzamel alles aan kranten en papieren dat nog rondzwerft en ga de hele stapel door (hey, toch nog wat van mijn dagelijkse lijst gedaan ☺) Er verdwijnt heel wat in de kranten- en in de oudpapierbak. En toch valt het me tegen dat er zoveel overblijft. Dagelijks 1/2 uur inplannen voor de papieren tijger is dus geen overdreven luxe. Bij mij althans. 


En uiteindelijk heb ik dit: Let op de ruimte die rechts is ontstaan. ☺

Tja, en van al die nieuwe ruimte mag ik nog maar heel even genieten: Zondag komt namelijk mijn aandeel spullen uit het huis van mijn moeder. 19 (!!!) verhuisdozen en een groot bureau. Waar het allemaal moet staan? Geen idee...

En nee, het kan niet in de schuur, want daar staan al heel wat dozen. Namelijk spullen van mijn schoonmoeder die wij nog steeds moeten uitzoeken. En dozen voor koninginndag - die volgens mij helemaal niet doorgaat dit jaar.

Nou, dat wordt nog wat...


5 opmerkingen:

 1. Goed bezig!! lekker hé even ruimte maken. Wel jammer dat je dan weer weet dat er nog een boel onderweg is, maar ja. Gewoon kijken of je iedere week 2 dozen weg kan werken, dan ben je met een week of 10 er door hopelijk ;-) Succes er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou... niet als de meeste dozen gevuld zijn met foto's en familiedocumenten en spullen voor Marktplaats en Koninginnedag... )-:

   Verwijderen
  2. Als we nu plek op zolder hadden... Maar dat is helaas niet zo. Dus dat wordt eventjes bivakkeren tussen de dozen. En versnelt iets aan de zolder doen )-:


   Verwijderen
 2. wat een veranderingen heb je al gemaakt met je project zeg. Voor mij in elk geval een inspiratiebron o er ook aan te beginnen.

  Vind het in elk geval super om je blog te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!