dinsdag 26 februari 2013

#240/365 Dag 1 "Huishoudroutine" completed

Dag 1 is achter de rug: Alles klaar & alles afgevinkt. Alhoewel... (springt op en loopt naar de bijkeuken om nog snel de kipfilet uit de vriezer te halen). Jip, nu is echt alles klaar.

Bijschrift toevoegen
Ook al lijkt het opruimen een druppel op de hete plaat, en liep "1/2 uurtje papier" uit in 1,5 uur papier én werk en ligt de washy mountain nog steeds in volle glorie op de bank. Maakt niet uit. Morgen weer een dag. En morgen in ieder geval een dag waar ik geen mega-stofpluizen en kruimels tegen kom. Waar de vaat van de dag ervoor nog op het aanrecht staat (en die je niet snel in de vaatwasser kan knallen, omdat die nog vol staat met vuile vaat...).

Een paar dingen heb ik op dag 1 al geleerd:
 • niet af laten leiden
 • het was handiger geweest om met een schone lei te beginnen. (lees: vlak na een grondige schoonmaakbeurt in het huis). En niet op een moment met grote achterstanden...
 • de eerste dag na de vakantie is niet de handigste dag om met zoiets te beginnen. (Eigenlijk zou er per wet moeten worden vastgelegd dat moeders op de eerste dag na een willekeurige schoolvakantie per limousine naar een thermaalbad worden gebracht, alwaar zij zolang in de jaccuzzi mogen dobberen totdat ze zich weer een beetje mens voelen. - Of in ieder geval tot kwart voor drie ☺. Maar serieus: de partij, die dit in hun programma opneemt gaat een vlucht maken. Ik zweer het!)
 • een goede, logische en efficiente volgorde bedenken - om niet heel de tijd trap op en trap af te moeten lopen
 • en ik ga toch maar alvast een dag kiezen waarop het huis de "grote beurt" krijgt. Anders blijft alles wat ik nog niet heb gedaan maar in mijn achterhoofd rondspoken. Dus ik beslis ter plekke... (denk, denk, denk... wat is logisch...?) Dat ik vrijdag ochtend 3 uur lang (dat lijkt mij te overzien) met een leuk muziekje op hier het parket ga masseren. En de rest van het huis. En daarna ga ik (denk, denk, denk... wat is een leuke zelfbeloning? Waar doe ik het voor...?) zwemmen. Ha. Dat ga ik doen. 

4 opmerkingen:

 1. mijn stem zoudn ze krijgen.............yoehoe..zwembad en bubbelbad here i come

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is het belangrijkste dat je gewoon begonnen bent. Dat er nog dingen niet op orde zijn, ach, dat komt wel bij de volgende ronde of die daarná. Gewoon doorgaan!

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha die 1e dag na een vakantie herken ik volkomen!

  Super dat je zo goed bezig bent. Die challenge van 40 dagen ga je halen!
  Vind het wel knap dat je dit allemaal doet naast je werk. Ik doe het je niet na in ieder geval. Gisteren thuisgewerkt en ik heb ook wel opgeruimd, maar niet zo gestructureerd. En dan nóg liep manlief zuchtend rond alsof ik helemaal niets had gedaan.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan!!! trots op je en dingen geleerd op je eerste dag al helemaal top. Toen ik er mee begon was ik er pas na een week of zo achter dat ik me niet moest laten afleiden (en soms gebeurt het gewoon nog) Goed dat je een ochtend pakt voor de grote schoonmaken. Misschien een tip (zo doe ik het namelijk) Maak een lijstje welke kamer je gaat aanpakken. Iedere week een andere kamer dan blijft alles schoon :D

  BeantwoordenVerwijderen

Hey, wat leuk! Een reactie!!